Skladačka by sa rozlíšením vyrovnala Galaxy S22 Ultra.

Nadchádzajúci skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold5, ktorého by sme sa vraj mali dočkať niekedy v auguste 2023, vraj bude mať podstatne lepší fotoaparát ako súčasná generácia. Tvrdí to vietnamský technologický portál ThePixel.vn, z ktorého prebrala informácie stránka 9to5google.com.

Podľa týchto správ bude Galaxy Z Fold5 vybavený 108 Mpx hlavným fotoaparátom, čo je na úrovni súčasného Galaxy S22 Ultra (a predchádzajúcich dvoch generácií). Snímač by mal mať optickú stabilizáciu, clonu f/1,7 a ekvivalentnú ohniskovú vzdialenosť 26 mm. Doplnený by mal byť 64 Mpx teleobjektívom s dvojnásobným optickým priblížením a 12 Mpx ultraširokým fotoaparátom.

Táto zostava by megapixelmi prekonávala terajšiu generáciu Galaxy Z Fold4 (50 Mpx hlavný fotoaparát, 10 Mpx teleobjektív a 12 Mpx širokouhlý), ale zaostávala pri pri optickom zoome, ktorý má byť u Z Fold5 podľa ThePixel.vn iba dvojnásobný (u Z Fold4 je trojnásobný).

Aj pre tento detail treba brať uvedenú správu s rezervou. Nezdá sa pravdepodobné, že by Samsung u takéhoto topmodelu znížil jeden z parametrov fotoaparátu, ktorý je pre mnoho užívateľov jednou z najdôležitejších funkcií.

Samsung Galaxy Z Fold5Zdroj: ThePixel.vn

Okrem toho kórejský výrobca nezvykne výraznejšie vylepšovať parametre fotoaparátu v dvoch za sebou idúcich generáciách a už medzi Z Fold3 a Fold4 došlo v tomto smere k výraznému skoku z 12 Mpx na 50 Mpx u hlavného snímača.

Pochopiteľne, nejaké fotografické vylepšenia u Galaxy Z Fold 4 naisto budú, ale či pôjde skutočne o 108 Mpx snímač je nateraz dosť neisté.

Druhou zaujímavosťou je údajná prítomnosť šachty na dotykové pero S Pen priamo v telefóne. U doterajších Z Foldov bolo nutné nosiť pero samostatne, alebo si prikúpiť špeciálne puzdro aj s možnosťou uloženia stylusu.

Zároveň by sa mierne zmenili rozmery zariadenia, ktoré by po novom bolo o pár milimetrov dlhšie a zároveň v roztvorenom stave užšie.

Zdroj: 9to5google.com, ThePixel.vn

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.