Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bezpečnostná platforma Samsung KNOX 3.2 je jediným riešením, ktoré získalo v oblasti firemne riadeného zabezpečenia len hodnotenie stupňom „silná“.

  • Samsung Knox 3.2 dostal silné hodnotenie v 27 z 30 kategórií
  • Jediný dodávateľ, ktorý získal silné hodnotenia vo všetkých kategóriách firemne riadeného zabezpečenia
  • Celosvetovo dostal Knox viac bezpečnostných certifikácií než všetky ostatné mobilné riešenia[1]

Mobilné bezpečnostné riešenie Samsung KNOX predinštalované na mnohých mobilných zariadeniach bolo spoločnosťou Gartner[2] v správe „Zabezpečenie mobilných operačných systémov a zariadení: porovnanie platforiem[3]“ hodnotené už po štvrtýkrát za sebou. Samsung Knox 3.2 bol ohodnotený stupňom „Strong“ (silný) v 27 z 30 kategórií a je jediným riešením, ktoré získalo toto hodnotenie vo všetkých kategóriách firemne riadeného zabezpečenia. V správe zverejnenej 6. mája 2019 posudzuje spoločnosť Gartner bezpečnostné riešenia rôznych dodávateľov.

Spoločnosť Gartner v správe porovnáva základné bezpečnostné funkcie operačného systému, ktoré sú zabudované do rôznych platforiem mobilných zariadení, a taktiež schopnosti podnikového riadenia.

Samsung Knox sa skladá z radu obranných a bezpečnostných mechanizmov, ktoré poskytujú ochranu pred votrelcami, škodlivým softvérom a inými zlomyseľnými útokmi. Zabezpečenie platformy Samsung Knox začína už vo výrobnej fáze implementáciou dôveryhodného hardvérového prostredia. Ďalej spočíva v prísnych bezpečnostných kontrolách, ktoré sa robia pri zavádzaní systému, a v nepretržitom monitorovaní integrity zariadenia počas prevádzky.

Na základe tejto elementárnej bezpečnostnej architektúry, ktorá je prínosom ako pre spotrebiteľov, tak pre podniky, vyvíjame komplexné riešenie pre mobilné podnikanie, od konfigurácie a zriaďovanie až po správu, zabezpečenie a údržbu zariadenia. Platforma Knox for Enterprise sa v mnohých krajinách používa v prostredí verejnej správy a získala celosvetovo viac bezpečnostných certifikácií[4] než všetky ostatné mobilné riešenia.

Ďalšie informácie o platforme Samsung Knox: https://www.samsungknox.com/de/secured-by-knox

Značky: