Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Logistická spoločnosť GEFCO dokončuje ambiciózny projekt inštalácie 290 nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá (EV) v svojich pobočkách naprieč Európou. Zariadenia spoločnosti e-Totem, jedného z popredných francúzskych dodávateľov nabíjacích staníc pre elektromobily, pomôžu výrobcom automobilov a dílerom nabíjať vozidlá pred dodávkou koncovým zákazníkom.

145 nových nabíjacích staníc, ktorých inštalácia aktuálne prebieha, bude pripravených na prevádzku do konca roku 2021 v 23 pobočkách spoločnosti GEFCO v ôsmich európskych krajinách: Belgicko (Ghislenghien), Česká republika (Kolín), Francúzsko (Blyes, Le Havre, Hordain, Marckolsheim, Marly-la-Ville, Mulhouse, Nantueuil, Poissy, Rennes, Sochaux a Valenton), Taliansko (Livorno a Parma), Portugalsko (Setubal), Slovensko (Trnava), Španielsko (Ciempozuelos a Tarragona) a Veľká Británia (Sandtoft a Sheerness).

Albert Bouchoucha, riaditeľ industriálnych automobilových tokov v spoločnosti GEFCO, uviedol : „Prechod k ekologickejším palivám vyžaduje zásadné investície do infraštruktúry. Tieto nové nabíjacie stanice podporia výrobcov i dílerov elektromobilov. Sme radi, že môžeme pomôcť svojim zákazníkom prispôsobiť sa dopytu v súlade s našou kultúrou ‘Partners, unlimited‘.“

Štyridsať zamestnancov spoločnosti GEFCO pracuje na tomto projekte v hodnote 7 miliónov eur, ktorý bol spustený v roku 2020 ako reakcia na exponenciálny nárast trhu elektromobilov po zavedení globálnych ponúk, ktorých cieľom je urýchliť prechod k bezemisným technológiám.  V súvislosti s týmito ponukami sa objavila nová výzva: umožniť poskytovateľom dodávateľských reťazcov, ako je spoločnosť GEFCO, dobíjať v ich priestoroch na vyžiadanie batérie nových elektromobilov, kým dôjde k ich dodávke do dílerstva alebo ku koncovým zákazníkom.

Špeciálne prispôsobené nabíjacie stanice eTotem

Aby bolo možné tuto výzvu splniť, spoločnosť GEFCO sa obrátila na firmu e-Totem, aby navrhla a vyrobila dva typy jedinečných nabíjacích staníc – 50 kW jednosmerných super nabíjačiek a 22 kW striedavých zrýchlených nabíjačiek. Nabíjacie stanice majú dotykovú obrazovku a viacjazyčné ovládanie. Kvôli komplexnému dohľadu sú pripojené do centrálneho systému riadenia cez sieť 3G/4G pomocou protokolu OCPP (Open Charge Point Protocol). S pomocou tejto technológie môžu tímy spoločnosti GEFCO nastavovať úroveň nabíjania s presnosťou 1 %, sledovať ich prostredníctvom chytrých telefónov. Môžu zabezpečiť, že úroveň nabitia batérie nikdy neklesne na nulu a fakturovať následne presnú čiastku za energiu využitú na nabíjanie konkrétnych vozidiel. Tieto jedinečné vlastnosti prinášajú poskytovateľovi logistických a skladovacích služieb výrazné benefity v porovnaní s tradičnými nabíjacími stanicami, pri ktorých nemožno vopred stanoviť úroveň nabitia, ani automaticky nabíjanie zastaviť, takže vždy pokračujú až do úplného nabitia. V súčasnosti je spoločnosť GEFCO jediným špecialistom v oblasti dodávateľských reťazcov, ktorý túto vysoko prispôsobenú službu poskytuje.

Hervé Sonneville, výkonný riaditeľ spoločnosti e-Totem, dodáva : „Je nám veľkou cťou, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou GEFCO na tomto projekte a priniesť do rôznych lokalít v Európe vysoko prispôsobené nabíjacie stanice pre elektrické vozidlá, 100 % navrhnuté a vyrobené vo Francúzsku. Od samotného vzniku našej spoločnosti v roku 2012 trvalo inovujeme a prispôsobujeme svoje riešenia potrebám zákazníkov.“

Značky: