Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dokumenty, ktoré získal denník The New York Times jasne ukazujú, že v rovnakej dobe, keď Facebook uvádzal, ako mu záleží na súkromí jeho používateľov, poskytoval prístup k profilom a postom viac ako stovke technologických gigantov a v niektorých prípadoch im umožňoval čítať súkromné ​​správy svojich používateľov.

Uvádzaný článok ukazuje, ako spoločnosti ako Netflix, Spotify, Amazon a ďalší mohli čítať súkromné ​​správy používateľov Facebooku a využívať tieto súkromné ​​informácie pre vlastné obohatenie.

Ihneď po uverejnení článku, ktorý priniesol ďalšie škandalózne odhalenie, sa v médiách a na sociálnych sieťach objavili tisíce nesmierne negatívnych správ od štátnych predstaviteľov, digitálnych guru a nahnevaných užívateľov Facebooku.

Djamel Agaoua, generálny riaditeľ jednej z najpopulárnejších komunikačných aplikácií, Viber, reagoval s jasnými radami pre všetkých užívateľov komunikačných aplikácií a zdôraznil základné právo užívateľov na súkromie ich konverzácie.

Medzi spomínané rady patrí hlavne defaultné šifrovanie správ na oboch koncoch konverzácie, ktoré jediné umožňuje, aby sa súkromie v digitálnom svete stalo realitou. Zabezpečuje, že iba ľudia, ktorých sa konverzácia týka k nej majú prístup.

Agaoua tiež zdôraznil skutočnú podstatu osobnej kontroly nad vlastným obsahom a dodal. „Moje aktivity online nie sú nevyhnutne verejnými aktivitami. Chcem mať kontrolu nad tým, ktoré informácie môžu vidieť iní užívatelia. Je to iba moja voľba, či ostatní vedia, že som online, alebo že som čítal ich správy. „

Značky: