Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lokálne dopytovanie GFI poukázalo na hlavné nedostatky firemnej IT bezpečnosti

 Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla, že lokálne SMB firmy a organizácie zápasia v oblasti IT bezpečnosti s celým radom výziev, hlavne s ochranou elektronickej pošty, kritickými softvérovými opravami a zlepšovaním celkovej úrovne zabezpečenia. Zistenia vyplývajú z aprílového dopytovania sa spoločností medzi českými a slovenskými IT pracovníkmi z SMB segmentu.

Firemní správcovia v poslednom čase čelia niekoľkým výzvam: rastie počet koncových zariadení, IT infraštruktúra sa kvôli koronavírusovým opatreniam rozširuje za fyzické hranice organizácií a IT administrátori majú stále menej času a zdrojov na riešenie bezpečnostných incidentov. Firmy stále častejšie zisťujú, že antivírus a firewall už nestačí, a stojí pred dilemou, ktoré časti svojej IT infraštruktúry ochrániť skôr a ktoré neskoršie.

Z dopytovania medzi lokálnymi IT pracovníkmi vyplýva nasledujúce:

  • 79 % IT pracovníkov v SMB organizáciách nepozná úroveň aktualizácie e-mailových rizík.
  • 46 % nemôže potvrdiť, že v organizácii sú nainštalované všetky kritické opravy.
  • V 44 % spoločností nie sú odstránené všetky zastarané prihlásenia zo zariadení.
  • Nainštalovaný antivírus na všetkých zariadeniach nemá 15 % organizácií.
  • 48 % pracovníkov nedokáže preukázať postupné zlepšovanie úrovne zabezpečenia IT vo svojej organizácii.

„Počas minuloročnej pandémie sa firmy v prvotnej reakcii sústredili predovšetkým na pokrytie vzdialených pracovníkov pomocou VPN sietí,“ hovorí Jozef Kačala, Sales Engineer pre región EMEA v spoločnosti GFI Software. „S ročným odstupom naše aktuálne zistenia hovoria o tom, že v českých a slovenských SMB organizáciách sa nachádza mnoho iných medzier, ktoré ohrozujú ich IT bezpečnosť a obchodnú kontinuitu. Alarmujúce je hlavne podceňovanie nebezpečných e-mailových útokov a nedôsledná aktualizácia systémov a aplikácií.“

Značky: