Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre 78 % SMB firiem je ochrana elektronickej pošty prvá a posledná línia obrany

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení pre bezpečnosť a správu v podnikových sieťach uviedla, že archívy elektronickej pošty stále častejšie slúžia ako dôležitý prvok obnovy stratených dát, či ako užitočná spätná väzba IT bezpečnosti. Predovšetkým pre SMB firmy, ktoré si nemôžu dovoliť nákladné komplexné riešenia, je všestrannosť riešení typu GFI Archiver vítaným posilnením ich kybernetickej ochrany.

Vďaka tomu, že až 94 % kybernetických útokov prebieha prostredníctvom e-mailov, je zabezpečenie e-mailov podľa niektorých prieskumov prvou a často tiež poslednou líniou obrany pre 78 % malých a stredných firiem. Ochrane elektronickej pošty venujú prioritnú pozornosť a investujú predovšetkým do antivírusových, antispamových a archivačných riešení.

Obmedzené rozpočty na IT bezpečnosť týmto firmám často nedovolia investovať do ďalšej ochrany, a preto využívajú existujúce nástroje s maximálnou efektivitou. Napríklad riešenie na archiváciu e-mailov okrem iného umožňuje:

„Hlavným cieľom riešenia GFI Archiver je predovšetkým rýchle nájdenie dôležitého e-mailu či doloženie autentickej obchodnej komunikácie pre účely auditu,“ povedal Jozef Kačala, Sales Engineer pre EMEA/APAC v spoločnosti GFI Software. „Ale obrovské množstvo archivovaných informácií umožňuje využiť toto riešenie na celý rad ďalších aktivít, vrátane obnovy stratených dát či posilnenie IT bezpečnosti.“

Najnovšia verzia GFI Archiver 15.2 na archiváciu e-mailov a súborov ponúka jednoduchšie a efektívnejšie vyhľadávanie archivovaných položiek, ako v desktopových, tak v mobilných zariadeniach a vylepšené reportovanie. GFI Archiver dokáže bezproblémovo spolupracovať nielen s Microsoft 365, ale tiež s aplikáciami Microsoft Outlook, Google Apps a s e-mailovými servermi Windows Server vrátane platforiem Hyper-V a VMware. Viac informácií o riešení GFI Archiver 15.2 nájdete na http://gfi-unlimited.cz alebo https://www.gfi.com/products-and-solutions/network-security-solutions/gfi-archiver.

Značky: