Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Medzi požiadavkami na integrované riešenie je na prvom mieste jednoduchá správa.

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, prezentovala výsledky dopytovania sa medzi svojimi predajnými partnermi, podľa ktorých sa v súčasnosti českí a slovenskí IT administrátori najviac stretávajú u svojich zákazníkov s phishingovými útokmi. Najväčší záujem medzi organizáciami ale prevláda o VPN riešenia a ochranu sietí firewallom, pričom antispamové a antiphishingové sú medzi prioritami až na treťom mieste.

Rastúce počty útokov súvisia so stále veľkým množstvom pracovníkov, ktorí fungujú z domácich kancelárií a iba pomaly sa vracajú do firemných priestorov. Zamestnávatelia sa stále zameriavajú skôr na ochranu sietí pomocou VPN a firewallu než na zlepšenie ochrany elektronickej pošty, ktorá je zraniteľnejšia, ak sa pracovníci k nej pripájajú vzdialene. IT administrátori sa teraz viac dopytujú po riešení alebo modeli integrovaného zabezpečenia, aby sa vyhli náročnej správe jednotlivých nástrojov.

K najzaujímavejším zisteniam patrí:

  • Najviac sa českí a slovenskí IT správcovia stretávajú s phishingom (73 %), šírením malvéru (64 %) a zneužívaním softvérových zraniteľností (36 %);
  • Najväčší záujem zo strany zákazníkov je o riešení VPN a firewallu (oboje 82 %) a anti-spamu a anti-phishingu (55 %);
  • IT administrátori na integrovaných riešeniach IT bezpečnosti najviac oceňujú jednoduchú správu (68 %), centrálny prístup k jednotlivým nástrojom (59 %) a automatizácii rutinných úloh (50 %).

„Zatiaľ čo kybernetické útoky sa stávajú komplexnejšie a zameriavajú sa na viac vektorov naraz, ukazuje sa, že SMB organizácie stále riešia zabezpečenie týchto vektorov jednotlivo,” povedal Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení GFI Software v Českej republike a na Slovensku. „Nemožno sa potom čudovať, že keď zacelia medzery vo svojej sieti pomocou firewallu, objavia sa nové, napríklad na úrovni užívateľskej pošty. Set GFI Unlimited Network Security rieši ochranu SMB firiem ucelene, keď pokrýva všetky možné zraniteľnosti naraz v rámci jedného súboru riešení.”

Zdroj: GFI

Značky: