Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa 86 % lokálnych predajcov sa v priebehu posledných mesiacov zvýšil záujem hlavne o VPN riešenia

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla na základe prieskumu medzi svojimi českými a slovenskými partnermi, že najväčším rizikom práce z domu je pre firemné siete využívanie súkromných PC a ďalších zariadení. Počas koronavírusovej epidémie sa české a slovenské firmy najčastejšie zaujímali o riešenia VPN, autentizáciu prípadne firewall, pričom aktuálne ich trápili zvýšené náklady na zabezpečenie IT.

V uplynulých niekoľkých mesiacoch sa veľká časť zamestnancov musela spoľahnúť na prácu na diaľku a začali využívať niektoré rizikové komunikačné kanály, ako verejné wi-fi siete či domáce routery. Avšak najväčšiu hrozbu predstavujú osobné zariadenia – hlavne PC, ale aj napr. tablety či inteligentné telefóny – bez potrebného zabezpečenia. Mnoho hlavne SMB firiem si ale nemohlo dovoliť zabezpečiť pre svojich zamestnancov zo dňa na deň firemné a riadne zabezpečené zariadenia, takže v mnohých firmách pracovníci dodnes doma využívajú súkromné počítače. Tým ale zvyšujú riziko napadnutia kľúčových firemných systémov a sietí.

Najzaujímavejšie zistenia prieskumu:

  • Najväčšie riziko práce na diaľku predstavuje podľa 82 % IT predajcov práca zo súkromných PC, podľa 59 % je hlavným rizikom slabá autentizácia a podľa 45 % využívanie verejných wi-fi sietí.
  • 86 % partnerov potvrdilo, že najväčší dopyt počas karantény pocítili po VPN riešeniach, 30 % po autentizácii a po zálohovaní a 27 % po riešení firewallu.
  • Pre zákazníkov bolo najdôležitejším kritériom VPN riešenia cena (57 % respondentov), rýchlosť nasadenia (43 %) a zaistenie proti výpadku (36 %).
  • Podľa 76 % predajcov je najväčšou prekážkou komplexného IT zabezpečenia jeho cena.

„Rovnako ako vo svete, tak aj v Českej republike a na Slovensku hralo prím zabezpečenie pomocou VPN sietí, ktorým firmy reagovali na masívnu zmenu spôsobu práce,“ povedal Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení GFI Software v ČR a na Slovensku. „Avšak táto zmena so sebou prináša potrebu aj ďalších opatrení typu firewallu, zálohovania, zvýšenej ochrany e-mailov či patch manažmentu, a firmy sa preto stále viac obzerajú po komplexných modeloch zabezpečenia za rozumnú cenu typu GFI Unlimited.“

 O GFI Software, Aurea SMB Solutions

GFI Software ako súčasť Aurea SMB Solutions  vyvíja inteligentné IT riešenia pre firmy všetkých veľkostí. Jej riešenia umožňujú IT administrátorom jednoducho a efektívne kontrolovať, spravovať a zabezpečovať firemné siete, systémy, aplikácie a komunikáciu bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. GFI Software, Aurea SMB Solutions, je spoločnosť, ktorá svoje produkty dodáva prostredníctvom distribučných sietí s celosvetovou dostupnosťou a tisíckami obchodných partnerov. GFI Software získala vo svojom odbore rad ocenení a uznaní a je dlhodobým partnerom Microsoft® Gold ISV. Viac o GFI Software nájdete na http://www.gfi-unlimited.cz alebo  http://www.gfi.com.

Značky: