Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Model SaaS licencovania KerioControl ponúkne MSP poskytovateľom možnosť chrániť koncových užívateľov za výhodných podmienok

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ komunikačných a bezpečnostných riešení pre podnikové siete, predstavuje model SaaS licencovania svojho riešenia GFI KerioControl, ktorý umožní MSP poskytovateľom ponúkať službu Firewall as a Service (FWaaS). Nový model licencovania, ktorý tak rozšíri flexibilné možnosti nasadenia GFI KerioControl, bude dostupný vo 4. štvrťroku tohto roka.  

Poskytovateľom riadených služieb (MSP) ponúka FWaaS možnosť osloviť širší okruh nových zákazníkov ale aj existujúcich zákazníkov novou službou a rozšíriť tak svoje príjmy. Svojim klientom potom môžu ponúknuť garanciu spoľahlivej ochrany firemnej siete s podporou aktívneho monitoringu, reportovania, jednoduchej správy aktualizácií a nových verzií, ale aj technickú podporu.

Hlavnou výhodou FWaaS pre koncových zákazníkov sú predovšetkým rýchle nasadenie, ľahká škálovateľnosť a nízke náklady na vlastníctvo ochrany firemnej siete. Služba ponúkanú MSP im poskytne všetky prínosy cloudového nasadenia, ako je platba len za skutočné využívanie a vždy aktualizovaná verzia bez potreby vlastnej údržby.      

SaaS licenčný model riešenia GFI KerioControl rozšíri možnosti nasadenia riešení GFI KerioControl, ktoré dnes zahŕňajú softvérovú inštaláciu na vlastný hardvér, inštaláciu na virtuálny stroj či ako hardvérovú appliance GFI Software. Iniciatíva nadväzuje na už skôr oznámené riešenie GFI KerioConnect SaaS, ktoré dovoľuje prevádzkovať firemný mailserver u poskytovateľa hostingových služieb.      

„SaaS verziou KerioControl vychádzame v ústrety požiadavkám našich partnerov a zákazníkov na súčasný trend prechodu na cloud,“ hovorí Jozef Kačala, Vicepresident of Global Sales Engineering v spoločnosti GFI Software. „Stále viac malých a stredných spoločností čelí výzvam intenzívnejších kybernetických útokov a nedostatku vlastných IT odborníkov a zveruje sa do rúk MSP partnerov. Jednou z kľúčových bezpečnostných funkcií, ktorú môžu s čistým svedomím prevádzkovať u svojich partnerov, sa teraz stáva aj náš firewall.“    

Riešenie GFI KerioControl, ktoré využíva viac ako 25 000 zákazníkov na celom svete, poskytuje silnú ochranu firemných sietí pred kybernetickými hrozbami pomocou firewallu novej generácie, antivírusovej a antimalvérovej ochrany, webovej ochrany a virtuálnych privátnych sietí. Riešenie je dostupné vo forme softvéru, virtuálneho stroja či hardvérového zariadenia.   

Značky: