Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje nový bezdrôtový gigabitový MU-MIMO router podporujúci štandard 802.11ac  – TP-Link Archer C6. Jedná sa o Wi-Fi router s duálnym pásmom AC1200, ktorý je vybavený piatimi anténami pre stabilné pripojenie a široké pokrytie. Je určený primárne pre malé firmy a moderné domácnosti, v ktorých prepojí stolné počítače, notebooky, tablety, mobilné telefóny, set-top-boxy, herné konzoly, dátové úložiská a inteligentné televízie.

Vďaka AC technológii umožňuje router Archer C6 bezdrôtovo pripojiť zariadenia 3x rýchlejšie než router so štandardom N. Technológia MU-MIMO potom zaistí dvojnásobnú účinnosť, keď komunikuje až s 2 zariadeniami súčasne. To znamená súbežný prenos dát rýchlosťou 300 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mbit/s v pásme 5 GHz. Celková dostupná šírka pásma je finálnych cca 1200 Mbit/s.

Pásmo 2,4 GHz poskytuje rýchlosť prenosu, ktorá postačuje pre každodennú prácu, ako je písanie e-mailov a surfovanie na webe, zatiaľ čo rýchlosť v pásme 5 GHz je ideálna pre plynulé streamovanie videa v HD rozlíšení a hranie online hier s rýchlou odozvou.

5 antén pre pokrytie celého priestoru

Štyri externé a jedna interná anténa vysielajú silný Wi-Fi signál naprieč kanceláriami, budovou alebo bytom. Vďaka tomu je možné využiť pripojenie k internetu ako v obývačke, tak aj vonku na terase. Kombinácia piatich antén poskytuje až o 40 % silnejší signál v miestach, kde s routermi predošlej konštrukcie už dochádza k výpadkom alebo sú už úplne bez signálu.

10x rýchlejšie pripojenie káblom

Vďaka jednému portu WAN a štyrom gigabitovým portom LAN môže byť rýchlosť prenosu dát až 10× vyššia než u štandardných káblových pripojení cez Ethernet. Do routeru je tak možné pripojiť stolný PC, inteligentný televízor s 4K rozlíšením, hernú konzolu alebo dátové úložisko NAS, ktoré potom naplno využijú rýchlosť a odozvu na lokálnej sieti.

Rodičovská kontrola

Pre rodiny s maloletými deťmi je veľmi dôležitá ochrana pred nevhodným obsahom na internete alebo na sociálnych sieťach. Router umožňuje pomocou kľúčových slov zodpovedne ochrániť prístup ako pre deti, tak aj zamestnancov. Je možné jednoducho vytvárať aj zoznam blokovaných používateľov a obmedzovať rozsah prístupnosti webu.

Kľúčové vlastnosti Archer C6:

  • Podporuje štandard 802.11ac
  • Súbežný prenos dát rýchlosťou 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásme 5 GHz vytvára celkovú dostupnú šírku pásma 1200 Mb/s
  • Štyri externé a jedna interná anténa poskytujú stabilné bezdrôtové pripojenie a optimálne pokrytie
  • Správu siete máte jednoducho pod priamou kontrolou vďaka aplikácii TP-Link Tether
  • Technológia MU-MIMO dosahuje dvojnásobnú účinnosť – komunikuje až s 2 zariadeniami súčasne
  • Podporuje režim Access Point, ktorý umožňuje vytvoriť nový prístupový bod siete Wi-Fi

Značky: