Jednoduchý a malý, no vhodný aj pre veľké smartfóny.

Zaujímavý je svojou, na pohľad až prílišnou jednoduchosťou. Ale pritom je prepracovaný, funguje a svoj účel spĺňa do bodky. Je známe, že ak chcete vytvárať „dokonalé“ fotografie so svojim smartfónom, so statívom alebo jednoduchým držiakom to pôjde jednoduchšie. Síce existuje nespočetné množstvo takéhoto príslušenstva, no ako je vidieť, stále je čo vylepšovať a zdokonaľovať.

Glif ponúka výbornú skladnosť, stabilitu vloženého smartfónu a samozrejme zabezpečenie poistným systémom tak, aby nemohol smartfón z neho vypadnúť. A to ani keď s ním budete prudšie pohybovať.

Mechanizmus, ktorý fixuje vložený smartfón proti vypadnutiu, je dobre premyslený. Ľahko sa uvoľňuje aj zatvára. Telefóny sa do zariadenia ľahko vkladajú aj vyťahujú, všetko jednou rukou. Pojme širokú škálu zariadení so šírkou od 58 mm až do 99 mm. Bez komplikácií doňho vložíte iPhone SE, ale aj iPhone 6s Plus s ochranným puzdrom. Držiak je možné polohovať podľa potreby, horizontálne i vertikálne.

Na uchytenie k statívu používa klasický závit, ako poznáme z fotoaparátov. A takéto závity sú tu tri. Vďaka ním je možné držiak polohovať a pripevniť k nemu ďalšie príslušenstvo ako napríklad prídavné osvetlenie a mikrofón. Ideálne pre reportérov a príležitostných „filmárov“. Je to ľahký nositeľný držiak, ktorý kombinuje viacero funkcií za v celku prijateľnú cenu.

glif2_nowat

Prototyp, ktorý vidíte na obrázkoch je vytlačený na 3D tlačiarni, finálny produkt bude v dokonalejšom prevedení.

Glif bude ako celok dodávaný vrátane držiaku do ruky vyrobeného z masívneho čerešňového dreva a šnúrky na zápästie. Pred objednať si ho môžete už dnes, na Kickstarteri, za sumu 50 dolárov (45 eur)

Zdroj: www.phonearena.com

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE