Google zakomponoval novinku, ktorú predtým sprístupnil pre skladacie zariadenia.

Google vynovil používateľské rozhranie aplikácie Gmail pre tablety (zdroj: 9to5google). Zmena dizajnu spočíva v presunutí panela s rýchlym prístupom k funkciám Gmail, Chat, Spaces a Meet zo spodného riadku na bočný panel.

Táto zmena dáva zmysel, nakoľko zjednodušuje prístup k spomenutým funkciám. Keď držíte tablet v režime na šírku, tlačidlá v bočnom paneli môžete rýchlejšie používať ako v prípadne spodnej lišty. Táto zmena sa v minulosti objavila aj v aplikácii Gmail pre skladacie telefóny, kde ju Google priniesol už pred niekoľkými mesiacmi.

Aktuálne sa dostáva do používateľského rozhrania aj na Android tabletoch. O tejto novinke sme pôvodne informovali ešte v decembri 2023, avšak zdá sa, že Google ju v týchto dňoch konečne začal sprístupňovať pre širokú verejnosť. Zmenu umiestnenia panela s rýchlym prístupom sme si všimli už aj my v redakcii.

Pokiaľ používate Android tablet a panel máte stále na spodnej lište, skontrolujte si verziu aplikácie Gmail. Nový dizajn je súčasťou aplikácie Gmail vo verzii 2023.11.12.x, avšak platí, že túto funkciu musí na diaľku aktivovať aj Google. Môže teda ešte pár dní potrvať, až sa tak stane v prípade vášho účtu.

Pôvodný (hore) a vynovený (dole) dizajn aplikácie Gmail pre Android tabletyZdroj: 9to5google
Pôvodný (hore) a vynovený (dole) dizajn aplikácie Gmail pre Android tablety

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit