Na sociálnej sieti X.com sa objavila dezinformácia o konci Gmailu.

Google patrí medzi najväčšie technologické spoločnosti na svete. V jeho portfóliu sa nachádzajú desiatky služieb, ktoré používajú milióny ľudí z celého sveta. Pokiaľ patríte medzi nich, upozorňujeme, že sa zmenila prihlasovacia obrazovka do Google účtu. Nech vás to neprekvapí.

Google prevádzkuje množstvo služieb a aplikácií, avšak mnoho z nich už v minulosti zrušil, zjednotil alebo premenoval. Dokonca existuje webová stránka Killed by Google, ktorá obsahuje históriu zrušených služieb a aplikácií od Googlu.

Najnovšie sa mal do zoznamu zrušených služieb zaradiť aj Gmail. Na sociálnej sieti X.com to zverejnil používateľ menom @growing_daniel, ktorý k svojmu príspevku pridal aj screenshot emailu od (vraj) Googlu. V skutočnosti ide o podvrh, avšak to používatelia neriešili a príspevok vo veľkom zdieľali.

Nepravdivý status o konci Gmailu dosiahol takmer 11-tisíc lajkov a viac ako 3,6-tisíca zdieľaní. Dostal sa aj medzi hlavné trendy na sociálnej sieti X. Na situáciu musel nakoniec zareagovať samotný Google, ktorý zverejnil informáciu o tom, že Gmail nekončí.

Dezinformačný príspevok o konci Gmailu:

Reakcia Googlu:

Gmail príde o jednu z funkcií

Gmail teda nekončí, avšak v týchto dňoch príde o jednu z funkcií – ku koncu februára 2024 prestane fungovať základné HTML zobrazenie služby. Google to oznámil na webe používateľskej podpory, kde píše, že „od februára 2024 budú používatelia Gmailu automaticky prenesení zo základného HTML zobrazenia do štandardného zobrazenia“.

Veľkej väčšiny používateľov by sa nemalo zrušenie HTML zobrazenia Gmailu nijak dotknúť. Dôvod je ten, že ide o starú generáciu zobrazenia služby, ktorá bola pred viac ako 10 rokmi nahradená modernejším zobrazením.

Pokiaľ však v Gmaile používate čítačku obrazovky so základným zobrazením HTML, prečítajte si sprievodcu prechodom na štandardné zobrazenie.

HTML zobrazenie služby GmailZdroj: TOUCHIT
HTML zobrazenie služby Gmail
Gmail príde o základné HTML zobrazenieZdroj: Google
Pokiaľ sa pokúsite otvoriť Gmail v HTML zobrazení, služba vás upozorní na plánované zrušenie tejto funkcie

Zdroj: X (1, 2), Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit