Prvú zmienku o tejto pripravovanej zmene sme mohli vidieť už začiatkom roka.

Vo februári sme sa mohli prvýkrát pozrieť na to, čo si Google pre nás pripravil aj vo verzii služby pre počítače. Už v tom čase dal Google používateľom Gmailu možnosť si tento dizajn vyskúšať. Pokiaľ ste neboli medzi prvými, teraz prišiel rad na všetkých. Google totiž zavádza nový dizajn celosvetovo.

Portál Phandroid informuje, že zmena sa bude týkať používateľov, ktorí v nastaveniach zvolia komunikáciu cez Chat. Nový redizajn má zahŕňať rôzne služby Googlu v rámci jednej platformy, aby používatelia mohli komunikovať so svojimi kontaktmi priamo z rozhrania Gmailu a lepšie si zorganizovali svoj deň. 

V redakcii sme si Chat v rámci Gmailu zapli (v rozšírených nastaveniach) a okamžite nás privítal nový dizajn. Umožňuje ľahko prechádzať poštou, Chatom a Priestormi, ale aj službou Meet. Pokiaľ by vám však tento nový dizajn nevyhovoval, tak sa môžete jednoducho vrátiť k tomu starému, opätovným zapnutím Hangouts. Nový Gmail lepšie vyhovuje osobnému štýlu používateľov, spolu s čistým, novým vzhľadom dizajnu Material 3.

Okrem nového dizajnu sa Google samozrejme sústredí aj na vylepšovanie služby na jej pozadí. Napríklad lepšie by malo byť aj narábanie s vyhľadávaním a filtrovaním e-mailov, aby používatelia vždy našli presne to, čo hľadajú.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.