Rok 2019 sa zatiaľ javí ako najtmavší rok v histórii operačných systémov Android a iOS.

Obidve platformy sa pripravujú na skutočne tmavé používateľské prostredie, ktoré bude aktívne naskrz celým operačným systémom. V dnešných dňoch sú obidve spoločnosti zaneprázdnené prácami, aby priniesli tmavé témy do všetkých svojich mobilných aplikácií.

Najnovšie je možné vidieť tmavý režim priamo v aplikácii Gmail, ktorý sa objavuje sporadicky a náhodne a vôbec nie dlhodobo. Je tak zrejmé, že Google má na zavedení tmavého režimu ešte veľa práce.

Nám v redakcii sa takisto podarilo tmavý režim pár krát vyvolať, ibaže v stave v akom sa nachádzal bol takmer nepoužiteľný. Tmavá téma sa zatiaľ objavuje iba v nastaveniach aplikácie a nad jej zapnutím alebo vypnutím nemá používateľ vôbec žiadnu kontrolu.

Dúfame, že Google zapracuje na tom, aby sme plnohodnotnú tmavú tému Gmailu mali čoskoro aj vo svojich smartfónoch všetci. Očakávame, že sa tak stane najneskôr počas augusta, kedy bude Android Q oficiálne vydaný.

Pokiaľ si chcete pozrieť náhľad tmavého režimu v Gmaily, nainštalujte apk súbor 2019.06.09 z APK Mirror. Aktuálne najnovšia dostupná verzia v Obchode Play má označenie 2019.05.26. Pokiaľ by vám správanie verzie z APK Mirror prekážalo, odinštalujte aktualizáciu priamo z nastavení aplikácie a cez Obchod Play aplikáciu aktualizujte na poslednú oficiálne dostupnú verziu.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Koľko percent batérie dokáže skutočne ušetriť tmavý režim alebo téma?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.