Služba Gmail sa už pripravuje na príchod AI nástrojov.

Umelá inteligencia je všade okolo nás. Namiesto toho aby sme ju však odmietali, bude lepšie, keď sa s ňou naučíme pracovať. Teraz totiž prichádza do známej e-mailovej služby s názvom Gmail, kde pomôže s vytváraním e-mailov. Jediné, čo budete musieť spraviť, je dať umelej inteligencii popis e-mailu, ktorý chcete vytvoriť. O všetko ostatné sa AI postará za vás.

Nová funkcia sa postupne pripravuje a už čoskoro zavíta do viacerých účtov v Gmaili. Ako však bude fungovať vieme už teraz určiť zo snímok obrazovky, na ktorých sa možnosť automatického vytvárania e-mailu nachádza. Ak teda využívate službu Gmail a budete si chcieť túto funkciu vyskúšať, tak sa na to môžete pozrieť už teraz.

Gmail prinesie funkcie AI

Informácie o tom, že služba Gmail získa funkcie AI, sú už dávno známe. Doteraz sa však rozprávalo len o verzii pre počítače, resp. internetové prehliadače. Najnovšie sa objavili informácie aj o aplikácii pre operačný systém Android, kde budete môcť s umelou inteligenciou komunikovať hlasom. Vaše pokyny na napísanie e-mailu teda budete môcť diktovať, zatiaľ čo samotný e-mail napíše AI.

Gmail pre Android získa AI funkcieZdroj: thespandroid.blogspot.com
Gmail pre Android získa AI funkcie

Ako môžete vidieť na snímkach vyššie, vybrať si budete môcť službu s pomocou písania e-mailu. V rámci tejto služby budete môcť pokyny napísať, no aj nadiktovať. Takýmto spôsobom budete vedieť skonštruovať e-mail napríklad počas chôdze mestom, pričom koncept vytvorený AI upravíte podľa vlastných predstáv. Ak by sa vám totiž pôvodný koncept nepáčil, môžete dať umelej inteligencii dodatočné pokyny, prípadne e-mail manuálne upraviť.

Nová funkcia je zatiaľ v štádiu vývoja. Google však svoju umelú inteligenciu s názvom Bard neustále pripravuje na príchod do viacerých služieb, medzi ktoré patrí aj Gmail. Konkurenčný Microsoft však už s integráciou umelej inteligencie do svojich nástrojov začal, preto očakávame, že sa Google rovnako poponáhľa.

Zdroj: androidauthority.com, thespandroid.blogspot.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.