ChatGPT Plus bude mať konkurenta, je ním Bard Advanced od Googlu.

Umelá inteligencia je všade okolo nás. Či už ide o bežné služby, ktoré si integrovali nové nástroje ako je to v prípade služieb Bing či Skype alebo používame priamo chatbotov od spoločnosti OpenAI, prípadne Google. Tieto dve spoločnosti sú pritom dvoma najväčšími konkurentmi práve na trhu AI chatbotov a nástrojov, ktoré ich ďalej ponúkajú. Len nedávno sme sa teda dozvedeli, že ChatGPT by mal mať podobu hlasového asistenta pre smartfóny, čím by OpenAI konkurovalo práve Google Asistentovi.

Teraz však Google prichádza s vylepšením svojich nástrojov spojených s umelou inteligenciou. Chatbot Bard, ktorého pravdepodobne poznáte aj vy, prejde významnou zmenou, vďaka ktorej bude presnejší a ponúkne viac možností. Na trh totiž príde Bard Advanced ako prémiová verzia konkurujúca ChatGPT Plus.

Bard Advanced bude k dispozícii na 3 mesiace zadarmo

Rovnako ako aj v prípade ChatGPT Plus, služba Bard Advanced sa bude skrývať za poplatok. Výška tohto poplatku zatiaľ nie je známa rovnako ako aj vylepšenia, ktoré so sebou prinesie. Podľa všetkého ale má bežať na lepšom modeli ako základná verzia Bardu, pričom názov tohto modelu by bol Gemini Ultra. ChatGPT Plus pritom ponúka možnosť využitie modelu GPT-4.

Google BardZdroj: Google
Google Bard

Na to, aby ste si ale vyskúšali Bard Advanced na 3 mesiace zadarmo, nebudete musieť platiť poplatok za službu. 3 mesiace budú skúšobným obdobím, počas ktorého si nového a vylepšeného chatbota budete môcť vyskúšať a rozhodnúť sa, či zaň neskôr zaplatíte. Podľa všetkého však nepôjde len o jediný poplatok, ktorý sa s AI chatbotom od Googlu s lepšími možnosťami bude spájať. Používatelia budú musieť mať aktívne predplatné Google One.

Nový Bard Advanced môže byť odpoveďou na ChatGPT Plus, ktorý však na trhu pôsobí už dlhšiu dobu. Jeho cena je 20 amerických dolárov na jeden mesiac, cena služby od Googlu je však zatiaľ otázna. Google by mohol nasadiť nižšiu cenu vzhľadom na fakt, že si používatelia už budú musieť aktivovať Google One.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.