Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Koncept elektrifikovaného Lexusu LF-30 stelesňuje odvážnu novú víziu elektromobilu spoločnosti Lexus. Ako oslava 30. výročia značky bol navrhnutý tak, aby priniesol s ničím iným neporovnateľný dynamický zážitok z jazdy. Unikátny koncept vozidla na štyroch zákazkových pneumatikách Goodyear bol po prvýkrát predstavený vlani na tokijskom autosalóne, v tomto roku 3. marca na online tlačovej konferencii značky Lexus počas virtuálneho tlačového dňa zrušeného Medzinárodného ženevského autosalónu 2020 Geneva International Motor Show.

Koncept pneumatík Goodyear bol ušitý na mieru tak, aby modernému, elegantnému a športovému dizajnovému vozidlu Lexus priniesol čo najviac. Pneumatiky napomáhajú motoru elektromobilu a boli navrhnuté tak, aby zvýšili jeho celkový komfort a výkon.

Sme hrdí na to, že sme na tomto projekte pracovali s firmou Lexus, ktorá už tridsať rokov propaguje inovácie v oblasti mobility,“ vysvetľuje Mike Rytokoski, viceprezident a riaditeľ marketingu Goodyear Europe, „tato spolupráca znovu ukazuje, akú dôležitú úlohu môžu hrať pneumatiky pri utváraní budúcnosti elektrickej mobility.

Koncept LF-30 Electrified obsahuje niekoľko inovatívnych funkcií:

  • Chladenie motora elektromobilu: Vďaka znalostiam Goodyearu v oblasti aerodynamiky sú pneumatiky konceptu navrhnuté tak, aby prispeli k chladeniu motora elektromobilu. Chladný vzduch vstupuje cez prívod v prednom nárazníku a rebrá pneumatík ho potom nasmerujú k elektromotoru umiestneného za každým kolesom. Horúci vzduch z elektromotoru sa potom vytláča k vonkajšiemu okraju ráfu elektrifikovaného LF-30.
  • Nižší aerodynamický odpor: Konštrukcia pneumatík a ich vonkajší tvar by mali vďaka nižšiemu odporu vzduchu zdokonaliť aerodynamiku Lexusu a zvýšiť tak účinnosť batérií a dojazd.
  • Zníženie hlučnosti pomocou biomimikry: Goodyear našiel pri navrhovaní konceptu pneumatík inšpiráciu v prírode. Nábežné hrany chladiacich rebier sú pokryté jemným zamatom, rovnako ako krídla sov, ktorým to pomáha v noci potichu chytať korisť. Toto biomimetické riešenie by malo znížiť valivý hluk pneumatík na minimum.

Koncept pneumatík Goodyear pre koncept Electrified Lexus LF-30 bol vyrobený v rozmere 285/35R24.

Značky: