Skvelá funkcia, ktorá oživí každú skladbu.

Sony už nejaký čas vyvíja vlastnú technológiu 360 Reality Audio založenú na zvukovom kodeku MPEG-H 3D. Táto technológia je väčšinou obmedzená na niektoré smartfóny spoločnosti a funguje iba s kompatibilnými aplikáciami. Teraz to vyzerá tak, že by sme sa mohli v systéme Android dočkať jej širšej podpory.

Séria recenzií kódu v AOSP pojednáva o 360 Reality Audio, pričom kód odoslali vývojári zo spoločností Sony a Google. Niektoré práce spočívajú v zavedení podpory MPEG-H 3D do systémového komponentu MPEG4Extractor v systéme Android, zatiaľ čo iný kód je špeciálne pre 360 ​​Reality Audio. K dispozícii je tiež komentár k recenziám kódu od Kei Murayama, softvérového inžiniera spoločnosti Sony, ktorý potvrdzuje, že ide o spoločný projekt Google a Sony. 

Sony 360 Reality Audio v súčasnosti vyžaduje, aby ju podporoval poskytovateľ hudby a vo väčšine prípadov sa použili kompatibilné slúchadlá a reproduktory. Medzi najznámejšie podporované hudobné platformy patrí Tidal.

Prebiehajúce práce spoločností Google a Sony naznačuje, že Android dostane vstavaný dekodér pre zvuk MPEG-H 3D, takže bude oveľa jednoduchšie používať prehrávanie kvalitného 3D zvuku. Rovnako ako v prípade aplikácií, ktoré už majú 360 Reality Audio, nebudete nevyhnutne potrebovať špeciálne slúchadlá alebo reproduktory.

Veríme, že funkcia sa objaví už v Androide 12.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WH-1000XM4: Kvalita a top možnosti v hlavových slúchadlách

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.