Praktické novinky pre šoférov.

Google Asistent už čoskoro pomôže aj pri šoférovaní. Google na svojej vývojárskej konferencii Google I/O 2019 oznámil nový režim šoférovania a tiež aj integráciu do aplikácie Waze. Obe tieto novinky využijete v aute.

Režim šoférovania aktivujete pomocou hlasového povelu „Hey, Google, let’s drive“. Asistent na tento príkaz zareaguje zmenou rozhrania vášho telefónu, ktoré bude zjednodušené a bude zobrazovať iba užitočné skratky a dôležité informácie, ako sú najobľúbenejšie kontakty či rezervácie do reštaurácie alebo kina. Google Asistent tiež ponúkne rýchlu voľbu na spustenie navigácie do daného miesta.

Nový režim šoférovania ocenia používatelia, ktorí nemajú autá s veľkými dotykovými obrazovkami. Ide teda o alternatívu k riešeniam, ako je Android Auto. Režim šoférovania však môžu používať všetci majitelia smartfónov s Androidom a Google Asistentom. Funkcia by mala byť dostupná od leta a využijete ju aj na Slovensku, ak si nastavíte jazyk telefónu napr. na angličtinu.

Google tiež oznámil, že svojho asistenta zakomponuje aj do aplikácie Waze. Funkcia bude dostupná v priebehu niekoľkých týždňov a umožní nahlasovať udalosti, ako sú dopravné nehody alebo odstavené vozidla, pomocou hlasových povelov.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Android 10 Q: 7 hlavných noviniek a vylepšení

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit