Google zrejme zistil, že táto funkcia nemá veľký význam.

Nakoniec môže byť aj mierne otravná pre používateľov, ktorí používajú tento autentifikátor častejšie. Dávnejšou aktualizáciou totiž pribudla funkcia skrývania číselných kódov. Na zobrazenie konkrétneho z nich pre danú službu bol treba tento kód odokryť tlačidlom. Na pohľad môže ísť o ochranu v prípade, že by vám niekto pozeral na displej.

Teraz už je aplikácia vrátená do pôvodného stavu a od verzie 5.20R4 nezobrazuje po jej zapnutí hviezdičky namiesto čísiel pre služby, ktoré ste do dvojfaktorovej autentifikácie pridali. Vo svojej podstate mohla byť táto funkcia zbytočná.

Kódy sa totiž periodicky po pol minúte menia a tak aj odsledovanie kódu by niekomu nepomohlo. Hypotéza zvýšenej bezpečnosti tiež nie je na mieste, nakoľko aplikácia nie je chránená heslom, na rozdiel od Microsoft Authenticator.

Toto nie je prvý prípad a myslíme, že ani posledný, kedy sa podobné veci v aplikáciách dejú. Posledné roky je aktualizačný proces vyslovene šialený a zmeny sa prijímajú veľmi rýchlo. Aktualizácie každý týždeň nie sú zrejme tak nevyhnutné pre váš smartfón, ako pre rôznorodosť smartfónov. Androidov je totiž toľko, že aplikácie síce obsahujú rôzne opravy, no môžu súvisieť s kompatibilitou a špecifickými situáciami na smartfónoch rôznych značiek.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.