Google dnes oznámil, že nástroj konverzačnej umelej inteligencie Bard začne využívať od 1. februára 2024 model Gemini Pro aj u nás na Slovensku.

Bard s Gemini je najväčším AI modelom a je z dielne Google. Je trénovaný na veľkom množstve dát, vrátane textu a kódu. Vo verzii Gemini Pro sa Bard mimoriadne zlepšil v porozumení, sumarizácii, uvažovaní, kódovaní a plánovaní. V rámci zodpovedného prístupu k umelej inteligencii Google na tomto rozšírení Barda spolupracovala s odborníkmi, zákonodarcami a regulačnými orgánmi na ochranu osobných údajov.

Pripomeňme, že veľkú časť Ai v novom rade telefónov Galaxy S24 od Samsungu zaisťuje práve Gemini Pro. To, že sa Google hlási k Slovensku je dobrou správou aj pre podporu slovenčiny v tej časti AI, ktorú zaisťuje Galaxy AI od Samsungu. Podporu slovenčiny pritom očakávame v lete.

So spustením Barda s modelom Gemini Pro zároveň uvádza aj možnosť overiť si odpovede Barda v slovenčine. Keď používateľ klikne na ikonu “G” v rozhraní Barda, ten si prečíta odpoveď a zhodnotí, či sa na internete nachádza obsah na podporu tejto odpovede. Následne môžete na zvýraznené frázy kliknúť, pričom sa vám zobrazia buď potvrdzujúce alebo vyvracajúce informácie, ktoré sa vyhľadajú pomocou Vyhľadávača. 

Vďaka týmto aktualizáciám sa nástroj umelej inteligencie Bard stáva dostupnejším a všestrannejším a nadobúda aj lepšie schopnosti. Dokáže poskytnúť odpovede od komplexných kreatívnych projektov až po jednoduché každodenné úlohy. 

Aktuálna verzia nástroja Bard s modelom Gemini Pro je zatiaľ bezplatná. Nájdete ju na stránke bard.google.com.

Zdroje: Google

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.