Uniknutá kópia Sprievodcu konfiguráciou zariadenia odhalila zaujímavé podrobnosti.

Všetky v budúcnosti predstavené zariadenia, ktoré chcú používať plnohodnotný operačný systém od Googlu, musia mať viac ako 2 GB pamäte RAM. Zariadenia s 2 alebo menej gigabajtami budú musieť byť na trh uvedené ako Android Go zariadenia. Navyše telefóny s 512 MB RAM už nebudú môcť používať služby od Googlu, čo znamená, že ich podpora je na konci. Očakáva sa, že zmeny sa začnú aplikovať vo 4. kvartáli 2020, kedy bude nová verzia OS dostatočne rozšírená a tieto aktualizácie začnú poskytovať aj OEM výrobcovia.

Zariadenia, ktoré boli na trh uvedené v predchádzajúcich verziách systému Android s 2 GB RAM, sú vyňaté z požiadavky. Ak tieto zariadenia obdržia aktualizácie, bude im zachovaná plná podpora systému Android.

Android Go je vo všeobecnosti odľahčenou verziou operačného systému od Googlu s otvoreným zdrojovým kódom, pričom väčšina jeho natívnych aplikácií má okresané funkcie, ktoré oproti plnohodnotným verziám zaberajú iba zlomok z internej pamäte. Podstatu plnohodnotnej verzie aplikácie si však zachovávajú.

Cieľom tejto zmeny je zabezpečiť, aby telefóny so slabším hardvérom obdržali vhodnú odľahčenú verziu platformy, pre dosiahnutie čo najlepšieho používateľského zážitku.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

OnePlus Nord oficiálne: OnePlus sa vracia ku koreňom, nový smartfón bude v predaji aj na Slovensku

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.