Autá Google Street View budú po Slovensku jazdiť počas jarných a letných mesiacov.

Google oficiálne oznámil, že v rámci pravidelnej aktualizácie panoramatických snímok, ktoré si môžete prezerať cez Mapy Google, sa jeho autá Google Street View opäť objavia aj Slovensku. Po našej krajine budú jazdiť počas jarných a letných mesiacov.

Autá od Googlu sa vydajú do mnohých miest na Slovensku, vrátane Levoče, Sniny, Humenného či Skalice. V rámci aktualizácie snímok pre funkciu Street View sa budú snímať ulice a cesty v mnohých mestách a obciach po celom Slovensku.

Pripomeňme, že funkcia Street View bola na Slovensku spustená na jeseň v roku 2012, kedy sa Googlu podarilo nasnímať takmer celé Slovensko. Od tej doby boli snímky Street View aktualizované už niekoľkokrát. Nové snímanie zachytáva vývoj infraštruktúry v mestách, obciach a mimo nich a umožňuje používateľom sa v rôznych destináciách lepšie zorientovať. 

Google uvádza, že obľúbenými lokalitami na slovenskom Street View sú kultúrne a historické pamiatky ako Spišský hrad, Bratislavský hrad, Dóm svätej Alžbety, Oravský hrad. Na Street View sú dostupné aj slovenské prírodné krásy ako Štrbské pleso, Popradské pleso, Jaskyňa Domica, Ochtinská aragonitová jaskyňa a národné parky (Národný park Slovenský raj, Pieninský národný park).

Google v rámci zhromažďovania snímok automaticky rozmazáva tváre ľudí a poznávacie značky áut, aby ich nebolo možné identifikovať a ochránilo sa tak ich súkromie. Street View ponúka funkciu dodatočného rozmazania (jednotlivca, auta, domu a pod.), o ktoré je možné požiadať stlačením tlačidla „Nahlásiť problém“ v pravom dolnom rohu ľubovoľného obrázka.  

Google Street View na SlovenskuZdroj: Google
Google Street View na Slovensku

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit