Tie sú založené na záujmoch používateľov.

Na Google vyhľadávanie sme si zvykli do takej miery, že ho považujeme za samozrejmé, a to aj napriek tomu, že existuje niekoľko alternatív. Spoločnosť nám však počas udalosti Search On 2022 predstavila niekoľko nových funkcií tejto služby, vďaka ktorým sa stane ešte lepšou.

Portál AndroidCentral informuje, že jedným zo spôsobov je poskytovanie ešte lepšie personalizovaných výsledkov vyhľadávania a vylepšených nástrojov na správu týchto výsledkov. Google ešte počas roka 2021 výrazne vylepšil funkciu, ktorá používateľom poskytuje viac informácií o tom, prečo sa konkrétne výsledky zobrazujú. Tento nástroj však bude ešte lepší s rozpisom, ako výsledky vyhľadávania zapadajú do personalizovaných informácií používateľov.

Personalizované Google vyhľadávanieZdroj: AndroidCentral

Osobné výsledky vyhľadávania vo Vyhľadávaní zahrňujú:

  • Automatické dopĺňanie predpokladaných dopytov z histórie Vyhľadávania, aby ste mohli pokračovať tam, kde ste prestali. 
  • Osobné odpovede založené na údajoch vo vašom účte Google, napríklad „moje lety“ z Gmailu alebo „trasy domov“ z Máp. 
  • Odporúčania pre vás na základe aktivity vo vašom účte Google, napríklad príbehy kanála Objaviť, odporúčané videá alebo reštaurácie.

Google sa už niekoľko mesiacov snaží používateľom prinášať ešte presnejšie výsledky vyhľadávania, čo sa má premietnuť aj do oblasti varenia, nakupovania a vyhľadávania miest na jedenie. Keďže Google vyhľadávanie neustále rozširuje funkcie, ako napríklad viacnásobné vyhľadávanie, prináša podrobnejšie a prispôsobenejšie odpovede na každý webový dotaz. Pokiaľ však chcete zistiť, koľko toho o vás Google vie, navštívte stránku Google Takeout, odkiaľ si môžete stiahnuť vaše údaje.

Počas konferencie Search On 22 nám Google predstavil aj ďalšie zaujímavé novinky.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.