Vo svete sa budeme čoskoro orientovať prirodzenejším a jednoduchším spôsobom.

V máji tohto roka nám spoločnosť Google, počas konferencie I/O 2022, predstavila niekoľko zaujímavých noviniek, ktoré sa čoskoro stanú súčasťou nášho každodenného života. Jednou z nich je aj nová funkcia, ktorá nám poskytne celkom nový pohľad na prezeranú oblasť v Mapách Google.

Ide o funkciu Immersive view, ktorá by mala byť ešte tento rok dostupná v mestách Los Angeles, Londýne, New Yorku, San Franciscu a Tokiu. Počas roka 2023 by sa mala rozšíriť aj do iných častí sveta. Novinka je rozšírením Street View, pričom túto známu funkciu posúva na celkom novú úroveň. Pomocou detailných záberov vás dokáže vtiahnuť do atmosféry mesta, a umožní ním virtuálne cestovať. Vďaka tomu môžete objavovať krásy miest, (čoskoro) kdekoľvek na svete.

Funkcia využíva kombináciu umelej inteligencie, Street View a leteckých snímok, pričom je navrhnutá tak, aby vás vďaka smartfónu preniesla do oblasti, ktorú plánujete navštíviť. Jej súčasťou budú aj aktuálne informácie o počasí a doprave. Okrem toho umožní aj virtuálne vstúpiť do obchodu alebo reštaurácie, čo je praktické predovšetkým na miestach, ktoré nepoznáte.

Ako sme spomínali vyššie, funkcia Immersive View bude vo vybraných mestách dostupná v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov. K dispozícii bude pre systémy Android a iOS.

Google Mapy Immersive viewZdroj: Youtube/Cnet
Google Mapy Immersive view

Vďaka funkcii Neighborhood Vibe vám Google Mapy dokážu prezradiť, čím je daná štvrť výnimočná. Google pomocou funkcie Vyhľadávanie so živým náhľadom prináša do smartfónov aj rozšírenú realitu (AR), vďaka ktorej môžete vidieť napríklad kaviarne, obchody s potravinami a dopravné stanice. Získate tak presnú predstavu o tom, ako daná oblasť vyzerá. Funkcia bude v priebehu najbližších mesiacov dostupná v Londýne, New Yorku, Paríži, San Franciscu a Tokiu pre používateľov systémov iOS aj Android. 

Google sa o nových funkciách zmienil počas tohtotýždňovej konferencie Search On 22. Záznam z tejto udalosti si môžete pozrieť vo videu nižšie:

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.