Účty vývojárov, ktoré neboli aktívne jeden rok, bude Google rušiť.

Firma publikovala inovovaný dokument ohľadne bezpečnosti a pripravovaných zmenách týkajúcich sa obchodu Google Play. Téme sa venoval web 9TO5Google. Neaktivita v ponímaní nových podmienok sa bude týkať vývojárov, ktorí počas jedného roka nenahrali žiadnu aplikáciu ani neprišli do Konzoly Play. Google nebude zatvárať vývojárske účty s aplikáciami v Obchode Play, ktoré zaznamenajú viac ako 1 000 inštalácií alebo nákupov v aplikáciách za posledných 90 dní.

Táto nová politika nadobudne účinnosť 1. septembra 2021. Vznikla z presvedčenia spoločnosti Google, že obchod zostáva bezpečnejším ekosystémom, keď vývojári aktívne udržiavajú svoje aplikácie. Vývojári, ktorých účty sú zrušené, si môžu v budúcnosti vytvoriť nové, ale nebudú môcť opätovne aktivovať staré účty, aplikácie ani údaje.

Firma Google ďalej poskytla aktualizáciu svojho plánu na zefektívnenie odmietania personalizovaných reklám. Aktuálne je reklamný identifikátor systému Android dostupný pre aplikácie aj v prípade, že ste sa odhlásili z reklamy založenej na záujmoch na účely analýzy a prevencie podvodov.

Firma ale považuje tieto dva prípady použitia za nevyhnutné a pred nadchádzajúcou zmenou, ktorá sa začne v systéme Android 12 sa reklamné ID zmení na reťazec núl. Používatelia, , ktorí si cenia súkromie, poskytne alternatívu s názvom ID nastavenia aplikácie. Táto zmena príde do ďalších verzií operačného systému budúci rok.

ID aplikácií je jedinečné ID, ktoré v danom zariadení umožňuje korelovať používanie alebo akcie v rámci sady aplikácií vlastnených vašou organizáciou. ID sady aplikácií sa nedajú použiť na personalizáciu reklám alebo meranie reklám. Automaticky sa tiež vynuluje, ak sú všetky aplikácie vývojárov v zariadení odinštalované alebo ak žiadna z aplikácií nemala prístup k ID počas 13 mesiacov.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Windows 11 si môžete stiahnuť cez Beta kanál Windows Insider: Ako na to?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.