Smartfóny kórejského výrobcu by mohli v budúcnosti ponúknuť širšie možnosti výberu. 

Bloomberg informuje, že Samsung a Google rokujú o dohode, ktorá by mohla do Samsung zariadení priniesť „výraznejší“ vyhľadávací nástroj. Ak dôjde k dohode, môže sa stať, že spoločnosť Samsung dá prednosť riešeniam od Googlu.

Samsung Galaxy S20 a slúchadlá Galaxy Buds+

Samsung Galaxy S20 a slúchadlá Galaxy Buds+. Zdroj: Twitter/Evan Blass

Aj keď by to znamenalo miernu zmenu priority v budovaní ekosystému, Samsung by mohol z tejto dohody profitovať. V prípade spoločnosti Google by potenciálna dohoda znamenala výrazné rozšírenie a dostupnosť služby pre používateľov z celého sveta. Poskytnutie možnosti voľby by malo za následok zvýšenie spokojnosti používateľov a partnerov. Bixby tiež zohráva kľúčovú úlohu pri koordinácii ďalších digitálnych produktov a zariadení, takže je nepravdepodobné, že by Samsung úplne odstavil túto službu.

Vo vyhlásení pre Bloomberg spoločnosť Google uviedla, že nemá v úmysle zmeniť spôsob, akým výrobcovia používajú platformu. „Rovnako ako všetci tvorcovia zariadení s Androidom, aj spoločnosť Samsung môže vytvoriť vlastný obchod s aplikáciami a digitálneho asistenta,“ uviedol hovorca spoločnosti. Je to jedna z vynikajúcich funkcií platformy Android. A zatiaľ čo pravidelne s partnermi hovoríme o spôsoboch, ako vylepšiť používateľské prostredie, nemáme v pláne to zmeniť. “

Hovorca Samsungu na oplátku potvrdil záväzok spoločnosti k „vlastnému ekosystému a službám“.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Nová vlajková loď na obzore: Smartfón od Xiaomi rozdrvil AnTuTu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.