Internetový gigant investoval 22 miliónov dolárov do operačného systému KaiOS.

KaiOS je operačný systém pre hlúpe telefóny, ktorý umožňuje spúšťanie a používanie aplikácií. Tento koncept oslovil aj internetového giganta, ktorý investoval do projektu 22 miliónov dolárov. Google vďaka tomu získa prístup k úplne novým zariadeniam a hlúpe telefóny s týmto systémom budú obsahovať jeho služby ako mapy, asistenta či YouTube.

Hlúpe telefóny dnes vyrábajú firmy Nokia, Micromax či Alcatel a ďalšie a využívajú ich milióny používateľov v rozvojových krajinách. Napr. v Indii používa viac ľudí systém KaiOS ako iOS. Predaje hlúpych telefónov rastú na celom svete rýchlejšie ako smartfónov.

Z pohľadu Googlu je úplne logické, že chce získať prístup na nový trh, kde doteraz nebol aktívny. A je úplne jedno, že KaiOS nie je tak závislý na internetovom pripojení ako dnešné smartfóny. Pre Google je tento krok atraktívny aj z toho hľadiska, že používatelia môžu získať prístup k jeho službám a v prípade prechodu na smartfón si možno skôr vyberú Android. Práve kvôli službám, ktoré už poznajú zo svojich predchádzajúcich telefónov so systémom KaiOS.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Google chce zmeniť spôsob, ako používame smartfóny. Android P prinesie tieto novinky

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit