Prehliadač pre Android ju prestane podporovať už budúci mesiac.

V prehliadači je funkcia šetrenia dát integrovaná veľmi dlho, takže si na ňu veľa používateľov pravdepodobne už aj zvyklo. Funkcia počas prehliadania webu komprimuje požadované webové stránky pred ich odoslaním do zariadenia, vďaka čomu sa dá ušetriť nemalý objem dát.

Nové správy z portálu AndroidAuthority teraz prezrádzajú, že Google sa túto funkciu chystá vypnúť a z prehliadača odstrániť. Udeje sa tak s príchodom „problematickej verzie Chrome 100“. Dátum vydania je pritom naplánovaný už na 29. marca.

Google tento krok obhajuje aj lacnejšími dátami, takže potreba ich šetrenia už nie je tak potrebná. Ďalej uvádza, že do prehliadača Chrome bolo pridaných veľa ďalších vylepšení, čím sa dosiahla nižšia spotreba dát a lepšie načítanie webových stránok.

Aj napriek rôznym vylepšeniam a lacnejším dátam je sklamaním, že prehliadač Chrome pre Android upúšťa od režimu šetrenia dát, ktorý je užitočný pri surfovaní na webe tam, kde nie je dostupné Wi-Fi pripojenie. Takto by mohli používatelia ušetriť svoje dáta pred príliš rýchlym minutím.

Možno nastal čas sa poobzerať po nejakom alternatívnom prehliadači.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.