Je tu ďalšia dizajnová zmena prehliadača Chrome, zatiaľ iba v kanárikovej verzii.

Lichobežníkový tvar nových kariet by sa mohol v budúcnosti natrvalo zmeniť. Ich ušká by dostali tvar obdĺžnika so zaoblenými rohmi. Zmien sa za posledný rok udialo viac, najviac viditeľnou je nový spôsob nastavení prehliadača. Vidíte ich zoradené pod sebou, čo je priama reakcia na responzívne robenie webov.

Takmer 10 rokov však zostali takmer bez povšimnutia zobrazenie nových kariet v prehliadači. Po zmene by sa jednalo o akúsi druhú verziu materiálového dizajnu a mohol by už čoskoro nahradiť tzv. Touchable vzhľad uplatňovaný doteraz. Na prepnutie do nového režimu potrebujete verziu Chrome Canary. Na tomto linku si ju môžete stiahnuť.

Experimentálna verzia vs. stabilná verzia Chrome

V prehliadači Chrome Canary sa dá experimentálna funkcia aktivovať zapísaním príkazu chrome://flags do riadka na zadanie adresy. V nastaveniach potom nájdite voľbu UI Layout for the browser’s top chrome a zo zoznamu vyberte možnosť Refresh. Na to, aby sa uplatnili zmeny, bude treba prehliadač znovu spustiť. Je tu mierna podobnosť s kartami prehliadača Firefox.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Opera 52 blokuje reklamu rýchlejšie ako Chrome

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.