Obchod Chrome Web Store už nebude priamo podporovať vývojárov a poskytovať im možnosť speňažiť svoje doplnky.

Tí, ak chcú pokračovať v tomto spôsobe odmeny za svoju prácu, musia využiť spôsob inej strany. Po 11 rokoch tak Google končí s jednou zo svojich možností. Zmena sa ale neudeje tak rýchlo.

Spoločnosť o tom informovala prostredníctvom svojej stránky Chrome Developer ako aj rozposlaním informačného emailu. Ten sa objavil v našej schránke a tu sú ďalšie detaily.

Vývojári, ktorý majú na tomto obchode nejaké doplnky ale nepoužívajú monetizačný systém od Googlu, nepostrehnú žiadnu zmenu. Ich sa novo vzniknutá situácia nijako netýka.

Príspevky, ktoré však využívajú niektoré z API obchodu, napríklad na sledovanie, kto zaplatil, budú musieť použiť iný systém.

Časový rozpis

Aktuálne nie je možné využiť platobné systémy od Googlu. Od 1. decembra 2020 bude zakázaná možnosť vyskúšať niektorý z platených doplnkov či jeho funkcií. Zmizne možnosť „Try Now“.

Čiže niečo ako trial verzia k tomuto dátumu končí. Od 1. februára 2021 nebudú fungovať platby priamo v doplnkoch, takisto sa nebude automaticky obnovovať predplatné. Vývojár takisto nezistí stav licencie svojich používateľov.

Zdroj: Chrome Developer

Prečítajte si aj:

Chrome rastie, Windows 7 stráca na sile

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.