Nové funkcie sa v rámci Google Chrome prehliadača budú objavovať postupne.

Prehliadač Google Chrome patrí medzi najviac využívané internetové prehliadače nielen pre počítače, no aj pre smartfóny a iné zariadenia. Za jeho popularitou stojí ako prepracované prostredie, tak aj mnohé funkcie, ktoré tento prehliadač ponúka. Výhodou je ale bezpochyby aj možnosť synchronizácie medzi viacerými zariadeniami vďaka účtu Google, s ktorým sa spája.

Ak medzi používateľov prehliadača od spoločnosti Google patríte aj vy, tak sa už teraz môžete pripravovať na nové funkcie, ktoré bude postupne prinášať aj ku vám. Len nedávno nás však potešil novým prostredím v počítačoch a teraz prichádza s funkciami, ktoré vylepšia rýchlosť aj bezpečnosť vášho prehliadania internetu.

Bezpečnostná kontrola na pozadí

Bezpečnostná kontrola je už teraz neoddeliteľnou súčasťou prehliadača Google Chrome. Spoločnosť Google si totiž zakladá na bezpečnosti a neustále skenuje hrozby, ktoré by potenciálne mohli ohroziť vás alebo vaše zariadenie. Aktuálne táto bezpečnostná kontrola prechádza zmenou a bude pracovať na pozadí. Najväčšou novinkou teda bude to, že akonáhle prehliadač zaregistruje nejakú potenciálnu hrozbu v podobe zneužitia hesiel, nebezpečných rozšírení, neaktuálnej verzie prehliadača alebo si stránka bude žiadať príliš veľa povolení, tak vás bude okamžite informovať.

Google ChromeZdroj: Bleeping Computer
Google Chrome

V rámci bezpečnostnej kontroly však bude prehliadač pracovať aj na zredukovaní povolení, ktoré majú stránky k dispozícii. Akonáhle teda nebude nejaká súčasť dlhodobo využívaná, teda stránka nevyužije počas dlhšej doby mikrofón alebo prístup k polohe, prehliadač si tieto povolenia vypýta späť.

Informácie o používaní pamäte

Pred niekoľkými mesiacmi prehliadač Google Chrome priniesol novú funkciu režimu šetrenia pamäte. Vďaka tomu môže váš počítač bežať svižnejšie aj pri viacerých otvorených oknách prehliadača. Po poslednej aktualizácii však môžete mať k dispozícii aj informácie o aktuálnom využití pamäte, resp. ušetrenej pamäti v prípade, že sa karta prenesie medzi neaktívne. Táto funkcia už je k dispozícii všetkým používateľom prehliadača vo verzii pre počítače Windows aj Mac.

Google Chrome vám umožní ukladať si skupiny kariet

Skupiny kariet sú užitočné najmä vo chvíli, keď potrebujete pracovať s viacerými kartami a stále chcete mať panel s nimi prehľadný. Aby ste sa však vyhýbali neustálemu zatváraniu kariet, môžete využiť tieto skupiny. Po novom však prehliadač Google Chrome umožní skupiny uložiť na neskôr. Vďaka tejto možnosti si navyše takéto skupiny budete môcť otvoriť aj na inom počítači s rovnakým účtom Google, nakoľko sa budú synchronizovať podobne ako záložky. Google informuje, že táto funkcia bude prichádzať do prehliadača v nasledujúcich týždňoch.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.