Nová funkcia je súčasťou verzie 74.

Google sprístupnil aktualizáciu prehliadača Chrome na verziu 74. Môžete si ju stiahnuť z oficiálneho webu alebo pokiaľ už máte Chrome nainštalovaný v počítači, skontrolovať dostupnosť aktualizácie cez Pomocníka – Informácie o prehliadači Google Chrome. Prehliadač sa následne automaticky zaktualizuje na najnovšiu verziu.

Chrome 74 prináša niekoľko noviniek, tou najatraktívnejšou je tmavý režim pre Windows 10. Ten by sa mal automaticky aktivovať, pokiaľ máte zvolenú tmavú tému v rozhraní operačného systému. Google však túto funkciu aktivoval iba pre obmedzené množstvo používateľov, takže je možné, že Chrome sa vám bude aj naďalej spúšťať v svetlom režime.

Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako si vynútiť spustenie prehliadača v tmavom režime. Nájdite alebo vytvorte si odkaz pre Chrome a na koniec riadka Cieľ doplňte parametre –force-dark-mode a to aj s medzerou. Pokiaľ máte Chrome nainštalovaný v predvolenom priečinku, váš riadok Cieľ by mal vyzerať nasledovne: „C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe“ –force-dark-mode 

Následne spustite prehliadač Chrome pomocou tohto odkazu a vždy sa spustí v tmavom režime. Chrome 74 tiež prináša funkciu, ktorá zabráni webovým stránkam zistiť, že si ich prezeráte v režime Inkognito.

Prehliadač Chrome v tmavom režime a úprava odkazu, aby ste si vynútili spustenie v tomto režime

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Google vylepšuje prehliadač Chrome. Nová funkcia výrazne zvýši rýchlosť prehliadania

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit