Tento rok sa dočkáme modelov Pixel 8 Pro, Pixel Fold a Pixel 7a.

Spoločnosť Google si z roka na rok buduje čoraz silnejšie postavenie aj v oblasti hardvéru, čo sa chystá onedlho potvrdiť novou várkou zariadení. Portál GSMArena zverejnil rendery niektorých z nich. Pravdepodobne najzaujímavejšími budú modely Pixel 8 Pro a skladací Pixel Fold. Práve tieto dva telefóny doplní aj cenovo dostupný Pixel 7a.

V prípade modelu Pixel 8 Pro je zrejmé, že Google aj pri tejto generácii zachová dizajnový jazyk, ktorý je známy niekoľko rokov. Hoci tento telefón by mal byť predstavený až v októbri, je možné, že viac sa o ňom dozvieme už 10. mája počas konferencie Google I/O

Pozornému oku však neuniknú dizajnové zmeny, ktoré sa dostanú do pripravovaného modelu Pixel 8 Pro. Rohy telefónu budú zaoblenejšie, čo môže mať v konečnom dôsledku aj vplyv na jeho pohodlnejšie držanie a teda aj používanie. Malé zmeny sa dostanú aj do oblasti fotoaparátov, hoci bude stále na prvý pohľad vidieť, že zariadenie patrí do rodiny Pixel zariadení. Je však viac ako isté, že minimálne hlavný fotoaparát dostane nový snímač.

Pixel 8 Pro má podľa dostupných informácií rozmery 162,6 × 76,5 × 8,7 mm. V mieste fotoaparátu je hrúbka až 12 mm. Displej má 6,52-palca, čo naznačuje kompaktnejšie rozmery ako pri modeli Pixel 7 Pro. Tlačidlá napájania a hlasitosti sú umiestnené na pravej strane, avšak slot pre SIM karty je umiestnený na ľavej strane. 

Keďže Google pri telefónoch Pixel používa aj vlastný čipset Tensor, tak tento scenár sa očakáva aj v prípade modelu 8 Pro. Čipová sada Tensor G3 je údajne založená na neoznámenom čipsete Samsung Exynos 2300, ktorý využíva najmodernejší 3nm výrobný proces spoločnosti Samsung. Aj práve preto sa pri novej generácii telefónov Pixel očakáva vyšší výkon a energetická efektivita.

Google TensorZdroj: 9to5Google
Google sa pripravuje na uvedenie 3. generácie čipovej sady Tensor

Pokým predstavenie Pixel 8 Pro je skutočne ďaleko, tak uvedenie modelu Pixel 7a je tu čo nevidieť. Tento cenovo dostupný modely by mal byť na trh uvedený už v júni. Nemenej zaujímavou správou v súvislosti s uvedením tohto telefónu je, že v júni sa dočkáme aj skladacieho modelu Pixel Fold, ktorý konečne uzrie svetlo sveta. 

Skladací telefón Pixel Fold bude dostupný vo farebných verziách Carbon a Porcelain s cenou približne 1700 eur za verziu s 256 GB úložiskom. Na opačnej strane cenovej ponuky bude stáť Pixel 7a, ktorý by mal v 128 GB verzii stáť približne 500 eur. Farebné verzie by mali byť celkovo štyri – Arctic Blue, Carbon, Cotton, ktoré neskôr doplní verzia Jade. 

Viac informácií aj o týchto dvoch telefónoch by sme mali takisto spoznať počas konferencie Google I/O.

Google Pixel FoldZdroj: GSMArena
Google Pixel Fold

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.