Konať sa bude o dva mesiace.

Začiatok konferencie pre vývojárov Google I/O sa bude v roku 2023 konať na deň presne ako aj v roku 2022. Túto informáciu potvrdil generálny riaditeľ spoločnosti Sundar Pichai. Tradičná vývojárska konferencia tak aj tento rok otvorí svoje brány 10. mája. Portál GSMArena informuje, že podujatie sa bude konať na obvyklom mieste v amfiteátri Shoreline. Toto miesto je pre Google výhodné aj lokalitou, keďže sa nachádza kúsok od centrály spoločnosti v kalifornskom Mountain View.

Priebeh tohtoročnej konferencie sa bude síce dať sledovať online, avšak tentokrát ju budú môcť fanúšikovia technológií navštíviť aj osobne. Očakáva sa, že počas nej Google predstaví svoje najvýznamnejšie softvérové novinky pre rok 2023. Nemali by tak chýbať podrobné informácie o novej verzii systému Android 14 Beta. Je to aj preto, že prvý vývojársky náhľad novej verzie systému bol vydaný iba prednedávnom, čo znamená, že v čase konania konferencie Google I/O bude mať spoločnosť pripravené množstvo noviniek, o ktorých bude chcieť informovať.

Google Pixel FoldZdroj: GSMArena
Google Pixel Fold

Počas vývojárskej konferencie však spoločnosť čiastočne informuje aj o svojich pripravovaných hardvérových novinkách. Aj preto sa očakávajú prvé oficiálne správy o skladacích smartfónoch Google Pixel Fold alebo Pixel tabletoch. Nie je však vylúčené, že Google sa podelí aj o informácie o nových slúchadlách Pixel Buds Pro. Pripomeňme si, že prvá generácia bola predstavená na minuloročnom Google I/O.

Je však možné, že pomerne veľkou témou počas konferencie bude aj umelá inteligencia a chatboti. Aj preto sa očakáva, že spoločnosť oficiálne spustí projekt Bard, ktorý by mal konkurovať ChatGPT.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.