Čipset Snapdragon 855, sa tento rok objaví vo veľkom množstve vlajkových modelov.

Najnovšie sa v benchmarkovom nástroji objavilo tajomné zariadenie, ktoré práve tento čipset od Qualcommu používa. Medzi ďalšie známe parametre a špecifikácie, môžeme zaradiť 6 GB operačnej pamäte a nainštalovaný Android Q. Medzi najhorúcejších kandidátov na tajomné zariadenie, môžeme tipovať prototyp smartfónu Pixel 4, prípadne vyvíjaný Chromebook. Tajomné zariadenie sa od prvého testu v nástroji Geekbench a zverejnení názvu Google Coral, objavilo v benchmarku v rôznych obmenách už 150-krát.

Aj keď momentálne nepoznáme presný typ zariadenia, tak jedno je isté. Geekbench odkrýva, ako čipová sada Snapdragon 855 spolupracuje  s čistým Androidom Q, ktorý by mal byť vydaný v druhej polovici roka 2019. Jednojadrové skóre zariadenia Google Coral, je na úrovni 3296 bodov, pričom viacjadrový test udelil zariadeniu 9235 bodov. Tieto výsledky oboch testov prezrádzajú, oproti smartfónu Google Pixel 3 so Snapdragonom 845, 10-percentný nárast výkonu, .

Zariadenie Google Coral, bolo už počas roka 2018 viackrát testované, takže môžeme aj predpokladať, že ide o testovaciu platformu pre rôzne čipové sady, ktoré sú zavádzané do ekosystému Googlu. Je aj možné, že už počas roka išlo o skutočné zariadenie, ktoré sa nakoniec nedostalo na svetlo sveta.

Pokiaľ by skutočne išlo o tablet alebo telefón, prípadne notebook pripravený na uvedenie na trh, môžeme sa ho pravdepodobne dočkať už počas predstavenia smartfónov Pixel 3 Lite a Pixel 3 XL Lite, ktoré vieme, že sa pripravujú a už iba čakáme na oficiálne predstavenie.

Zdroj: SparrowsNews

Prečítajte si aj:

Nákup za 40 miliónov dolárov: Google investuje do tajomnej technológie inteligentných hodiniek

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.