Novinka umožní pracovať so súbormi, aj bez pripojenia na internet.

Krátko po zavedení Material Designu pre službu Google Disk na zariadeniach s operačným systémom Android, prichádza spoločnosť Google s ďalšou novinkou. Aktualizácia pre webové prehliadače umožňuje v režime offline prezeranie či úpravy súborov. Všetky takto vykonané zmeny sa následne uložia po pripojení na internet.

Interakcia so službou Google Disk je aktuálne rýchlejšia, než prezeranie samotných troch častí aplikácií – Dokumenty, Tabuľky a Prezentácie. Po povolení v nastaveniach bude panel aplikácií používať ikonu Offline, ktorá znamená, že zmeny boli uložené v zariadení. Automaticky bude sprístupnený určitý počet súborov služby Dokumenty, Tabuľky a Prezentácie v režime offline. Kliknutím myši na súbor bude možné prepínať nové možnosti Dostupné offline.

V prípade, že máte o novinku záujem, je potrebné prejsť do Nastavení, následne do Všeobecné v rámci ponuky Disku a vybrať možnosť Synchronizovať súbory služby Google Dokumenty, Tabuľky a Prezentácie do počítača pre offline úpravy. Novinka je však dostupná iba v prehliadači Google Chrome.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Google Chrome prináša tmavý režim už aj pre Windows 10. Takto si ho aktivujete

Značky: