Dokumenty od Googlu sa rozrastajú o ďalšiu funkciu.

Ide o riešenie rovníc, pričom táto funkcia sa objaví v službe Google Workspace. Zatiaľ teda pre používateľov, ktorí využívajú platené služby tohto kancelárskeho balíka. Ide o ďalšiu súčasť funkcie Smart Compose, ktorá pomáha pri tvorbe rôznych prvkov v dokumentoch alebo tabuľkách.

Funkcia je založená na strojovom učení a pomáha vyriešiť matematické rovnice. Zo zápisu zistí prednosť v rámci matematických operácií a ponúkne výsledok. Jediné, čo používateľ musí urobiť, je doplniť znamienko „=“ (rovná sa). Funkcia v reálnom čase vypočíta danú rovnicu a ponúkne odpoveď. Potvrdením klávesom Tab sa odpoveď zapíš, ak používateľ s odpoveďou nesúhlasí alebo nechce riešenie rovnice, stačí stlačiť medzerník.

Novinka sa zavádza postupne, ako aj iné funkcie v tomto kancelárskom balíku a termín začiatku bol 5. december 2023. V závislosti na tom, aký plán prijímania aktualizácií kancelárskeho balíka používatelia majú, môžu funkciu očakávať do 15 dní od oficiálneho vydania. Používatelia, ktorí nemajú rýchly plán implementácie noviniek, môžu funkciu dostať až o 15 dní neskôr. Dá sa hovoriť o tom, že riešenie rovníc by malo byť dostupné pre všetkých v priebehu decembra.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.