Novinky, ktoré používajú firmy ako súčasť balíka G suite by sa mohli objaviť aj pre ostatných.

Na konferencii Cloud Next 2018 sa firma Google vyjadrila, že chce strojové učenie pomáha zlepšovať pracovnú produktivitu. Služba Google Disk Priority bude navrhovať dokumenty, ktoré by mohli používatelia potrebovať. Budú tak zobrazené a rýchlejšie dostupné k použitiu.

Druhá vlastnosť nazvaná zatiaľ ako Workspaces umožní usporiadavať súbory do skupín tak, aby ste k nim mali takisto čo najlepší prístup. Budete môcť pridávať súbory z rôznych adresárov skutočných umiestení do tzv. virtuálnych adresárov. Súbory zostanú uložené na svojich miestach, no v rámci pracovných priestorov si ich budete môcť zlúčiť na jedno miesto.

Sekcia Priority nie je len na zobrazovanie súborov, na ktorých ste vy alebo vaši spolupracovníci pracovali. Budete môcť vidieť súbory, ktoré sa zdieľali ako aj pridávali k nim komentáre. A priamo odtiaľto budete môcť na komentár odpovedať.

Samotný Google sa vyjadril, že chce pomôcť používateľom tráviť menej času hľadaním obsahu a viac času prácou, ktorá je dôležitá. Štúdia Googlu hovorí o tom, že používatelia pracujú najčastejšie s 10 ÷ 20 dokumentmi v najbližšom čase.

Nová funkcia Priority je zatiaľ dostupná len pre používateľov balíka G Suite Basic, Business a Enterprise.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Google v tichosti upravil názov aplikácie Google Keep

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.