Praktické novinky.

Google neustále vylepšuje svoju službu Fotky Google. V poslednej dobe priniesol dve dôležité zmeny – jednu z nich ocenia používatelia webového rozhrania, druhú majitelia smartfónov so systémom Android.

Webové rozhranie najnovšie podporuje viacero klávesových skratiek. Môžete pomocou nich nielen listovať v galérii fotiek, ale aj automaticky vylepšovať snímky, rotovať ich alebo zobraziť originál v prípade editovania. Nechýba možnosť zoomovania, zobrazenia informácií o fotke alebo jej stiahnutie iba pomocou klávesnice. Kompletný zoznam klávesových skratiek je vypísaný na priloženom obrázku.

Klávesové skratky pre webové rozhranie

Klávesové skratky pre webové rozhranie

Druhú zmenu ocenia používatelia systému Android. Až donedávna platilo, že keď ste upravovali fotku a uložili zmeny, v Google Fotkách sa zakaždým vytvorila nová kópia. Na druhej strane, používatelia iOS zariadení si užívali efektívnejší systém, ktorý ukladal všetky zmeny do jednej fotky a vždy ste ich mohli dodatočne zrušiť. Táto funkcia je od verzie 1.17 súčasťou aj aplikácie pre Android. Ide o užitočné vylepšenie.

Aplikáciu sťahujte z obchodu Google Play.

Prečítajte si aj:

VIDEO: Google Fotky majú novú funkciu, vytvoria vám album z dovolenky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit