Aby ste sa nemuseli o nič starať.

Službu Fotky Google sme si obľúbili kvôli tomu, že automatizuje proces zálohovania a manažovania fotiek. Automaticky vám ich pošle do cloudu a keď rozpozná, že je fotiek neobvykle veľa, podrobne ich zanalyzuje. Výsledkom sú automatické animácie z viacerých fotiek alebo vytvorenie tzv. príbehov a sem tam vás služba poteší aj krátkym filmom.

Google aktuálne predstavuje novú funkciu – inteligentné albumy, ktoré vám služba automaticky vytvorí. Funguje to jednoducho, služba na základe vašej polohy rozpozná, že ste na dovolenke a po návrate domov spracuje vami vytvorené fotky. Vyberie tie najlepšie, pridá polohu a umožní vám, aby ste v prípade záujmu doplnili popisky.

Z pohľadu používateľa tejto služby, inteligentné albumy nie sú úplnou novinkou. Google Fotky doteraz vytvárali spomenuté príbehy, ktorých koncept bol úplne rovnaký. Google sa však rozhodol zjednotiť kolekcie fotiek a tak kategóriu príbehy zrušil a nechal iba albumy. Uznávame, že kombinácia príbehov a albumov mohla ľudí miasť. Takto je to jednoduchšie a prehľadnejšie, o v minulosti vytvorené príbehy však neprídete.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit