Týka sa vyhľadávania fotografií.

Aplikácia Google Fotky je pravdepodobne to najlepšie, čo môžete v systéme Android používať na úpravu a zálohovanie svojich fotografií. Počas rokov tento šikovný nástroj prešiel veľkými zmenami a zlepšeniami, avšak vyzerá to tak, že tomu nie je ani zďaleka koniec. Teraz sa však dostáva jedna šikovná novinka aj do webovej verzie.

Pokiaľ pravidelne používate aplikáciu Fotky Google, tak viete, že zabudované vyhľadávanie umožňuje aj v množstve nahratých fotografií vyhľadávať veľmi efektívne. V praxi to znamená, že takmer vždy sa vám podarí na základe kľúčového slova nájsť to, čo požadujete. Dokonca aj vtedy, keď si fotky v tejto službe nijako neoznačíte. Ide tak o skutočne šikovný nástroj, ktorý pokiaľ ste doteraz nepoužívali, tak ho určite vyskúšate.

Nová správa z portálu 9to5google prezrádza, že Google funkciu vyhľadávania vylepší ešte viac. Zmena spočíva v jeho zvýšenej presnosti, a bude podporovať zložité výrazy. Nebude tak pri vyhľadávaní potrebné zadávať iba jednoduché kľúčové slová, ale aj podrobnejší popis toho, čo chcete nájsť.

Google Fotky sú výbornou službou na zálohovanie fotiek
Google Fotky sú výbornou službou na zálohovanie fotiek

Zdroj informuje, že nová funkcia vyhľadávania sa začala objavovať vo Fotkách Google na webe, a niektorých používateľov vyzýva, aby vyskúšali „výkonnejšie vyhľadávanie„. Okrem toho by malo byť možné podrobne vyhľadávať aj fotografie miest a predmetov s osobami, ktorých tváre máte v aplikácii označené. 

Portál dodáva, že funkcia skutočne začína fungovať iba vo Fotkách Google na webe, čoho dôkazom je porovnávanie rovnakých fráz v systémoch Android a Windows. Pokým v aplikácii pre Android sa pri zadanej fráze nenašli žiadne relevantné výsledky, použitie tej istej frázy na webe našlo niekoľko užitočných výsledkov. Výsledky sú pritom zoraďované v sekcii podľa relevantnosti namiesto podľa dátumu.

Aktuálne nie je jasné, do akej miery, a kedy sa, nové vyhľadávanie rozšíri ku všetkým používateľom. Je pritom dobré vedieť, že Google vyhľadávanie fotografií a videí vo Fotkách neustále vylepšuje. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.