Google začína zavádzať novú aktualizáciu aplikácie Fotky. 

Aplikácia na archivovanie fotografií má už päť rokov a v priebehu jej existencie postupne menila spôsob, akým spravuje uložený obsah. Google tvrdí, že čoraz viac používateľov aplikáciu používa na zobrazenie spomienok, čo je samozrejme dostupné aj v informačnom kanáli, ktorý zobrazuje týždenný prehľad z posledných rokov.

V používateľskom rozhraní sa však objavuje nový dizajn vrátane úplne novej ikony. Ikona je stále farebnou vrtuľkou, ale jej dizajn sa viac zaoblil. Namiesto štyroch sú teraz k dispozícii tri hlavné karty: Fotografie, Vyhľadávanie a Knižnica.

Google Fotky

Zdroj: Google

Karta Fotografie bude odteraz obsahovať väčšie miniatúry, miesto medzi fotografiami sa zmenší a dostupné bude aj automatické prehrávanie videí. K dispozícii je tiež sekcia Spomienky, ktorá po redizajne ponúkne podrobnejšie nastavenia. 

Na karte vyhľadávania bude dostupná nová interaktívna mapa, ktorá pomôže ľahšie nájsť požadovaný obsah. Toto bola najžiadanejšia funkcia od samotného spustenia služby Fotky. 

Google Fotky

Zdroj: Google

Nakoniec sa na karte Knižnica zobrazia Albumy, Kôš, Archív a Obľúbené. Na tomto mieste uvidíte aj Print Store, kde si môžete objednať výtlačky svojich fotografií.

Aktualizácia sa teraz objavuje v Obchode Play pre Android a App Store pre iOS. Aplikáciu bude možné aktualizovať už teraz, ale nové používateľské rozhranie sa nemusí zobraziť hneď, pretože aktualizácia prebieha aj na strane servera.

Zdroj: Google

Titulný obrázok: Google

Prečítajte si aj:

Apple predstavil nový iOS 14: Všetky podstatné novinky na jednom mieste

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.