Služba Google Fotky už nebude súčasťou sociálnej siete Google+.

Google už dlhšiu dobu avizuje, že svoju službu Fotky oddelí od sociálnej siete Google+. Osamostatní ju a pridá niekoľko nových funkcií. Jednou z nich a zároveň najdôležitejšou bude funkcia „Assistant (asistent), ktorá umožní používateľom vytvoriť si vlastný príbeh, koláž alebo využiť ďalšie vylepšenia.

Asistent má byť jednou z hlavných noviniek (Autor: Android Police)

Asistent má byť jednou z hlavných noviniek (Autor: Android Police)

Príbehy a automatické vytvorenie videa z viacerých klipov a fotografií považujeme za užitočnú funkciu a výbornú pridanú hodnotu pre používateľov. Bohužiaľ, tento proces dnes funguje iba automaticky. Používateľ nemá možnosť prikázať službe, aby opätovne spracovala dávnejšie uložený obsah. To by sa malo v prípade osamostatnenej služby Fotky zmeniť.

Ďalšou novinkou bude intuitívnejšie používateľské rozhranie, lepšie možnosti editácie fotiek a takisto aj ďalšie spôsoby zdieľania albumov. Je možné, že Google vynovenú službu predstaví na svojej konferencii Google I/O. Tajne dúfame, že vylepšenia sa dočká aj spôsob manažovania fotiek a ich zaraďovania do jednotlivých albumov.

Editor ponúkne nové možnosti (Autor: Android Police)

Editor ponúkne nové možnosti úprav (Autor: Android Police)

Zdroj: Android Police

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit