Prečo?

Asi pred dvoma rokmi pridal Google do svojich webových aplikácií bočné lišty. Tým vylepšil svoje služby miniatúrnymi verziami Kalendára, Úloh alebo Keep, vrátane podpory aplikácií tretích strán. Prvýkrát za celé obdobie dostala webová aplikácia novú integráciu, ktorá umožňuje prístup k takmer plnej verzii Máp priamo z prostredia Kalendára Google.

O tejto novinke informoval portál 9to5Google. Novú integráciu Máp nájdete v pravom bočnom paneli pod existujúcimi mini aplikáciami Keep a Úlohy. Keď kliknete na ikonu, Mapy sa načítajú v o niečo väčšom  zobrazení s vyhľadávacou lištou a mapou v hornej časti. Dostupný je výber posledných vyhľadávaní a uložených miest, spolu s odkazmi na uložené adresy domov a do práce.

Mapa je plne funkčná, ibaže v obmedzenom priestore. Môžete vyhľadávať adresy a firmy, zobrazovať otváracie hodiny, hľadať obchody s potravinami, hotely, voľne pohybovať mapou a hľadať smery. Chýba však niekoľko funkcií: Nemôžete napríklad zmeniť typ mapy alebo písať recenzie.

Integrácia je obzvlášť užitočná pre tých, ktorí majú veľa stretnutí so zákazníkmi na rôznych miestach. Bočný panel Máp sa však stane skutočne užitočným až vtedy, keď začnete klikať na adresy uložené vo vašich stretnutiach. Namiesto otvorenia na novej karte sa vybrané miesto zobrazí na bočnom paneli spolu s pokynmi a ďalšími informáciami o ňom. Keď kliknete na štvorec so šípkou hore, dostanete sa na novú kartu s Mapami v plnej veľkosti a pokračujete tam, kde ste skončili.

V súčasnosti sa zdá, že nová integrácia je zavádzaná iba pre súkromné účty. Používatelia G Suite alebo Workspace sú z tejto aktualizácie vynechaní.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Internet Explorer: Microsoft ukončuje jeho životný cyklus

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.