Prehliadač už melie z posledného, no firma ho stále v systéme ponecháva aj s podporou kvôli firmám.

Práve tie sú naviazané na technológie v tomto prehliadači. Napriek tom firma postupne pracuje na tom, aby používatelia prešli na Edge s jadrom Chormium. Prehliadač, ktorý nahradil pôvodný Edge vo Windows 10. Služba Teams tak napríklad po 30. novembri 2020 nebude v IE fungovať. Túto informáciu priniesol server ghacks.net.

Definitívny termín je však 17. august 2021, kedy firma prestane podporovať Internet Explorer nadobro, teda takmer nadobro. Zároveň je tu ďalší termín. A tým je ukončenie podpory pôvodného Edge, ktorý bol v systéme od jeho začiatku. Po 9. marci 2021 skončí podpora aj pre tento prehliadač. Teda takmer o pol roka skôr ako výrobca odpíše Internet Explorer.

Problém s podporou a prehliadačmi je ten, že kým ich bude výrobca nejakým spôsobom podporovať, je menšia šanca, že firmy zvážia prechod na využívanie iných technológií. Po týchto termínoch je tu ale predpoklad, že čoraz viac stránok prestane prehliadač podporovať.

Neznamená to nutne, že by na nich služby nefungovali, no môžu sa objaviť neočakávané problémy. Zároveň si však nemyslíme, že termíny ukončenia podpory budú znamenať kompletné zabitie prehliadača IE. Je v systéme a po objavení bezpečnostných medzier ich bude výrobca riešiť, aby nedošlo k zraniteľnosti v celom systéme.

IE vs Edge

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Windows 10: Notebooky HP majú aktualizáciu pre nabíjanie batérie

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.