Aplikácia Google Kalendár ponúkne jednoduché zapísanie narodenín vašich blízkych.

Aj vy možno patríte medzi tých, čo si do kalendára zaznamenávajú narodeniny svojich blízkych. Zatiaľ je to však možné len prostredníctvom zaznamenania udalosti, ktorú si nastavíte na celý deň a možno aj pridáte opakovania udalosti každý rok. Aplikácia Google Kalendár však teraz príde možno s malou, no užitočnou funkciou, ktorú si obľúbite okamžite.

Po novom bude možné do tejto aplikácie zaznamenať narodeniny prostredníctvom špeciálnej udalosti, na ktorú bude vytvorené aj tlačidlo. V rámci tejto funkcie kliknete na tlačidlo narodenín a automaticky sa prednastaví udalosť v kalendári, ktorá bude trvať celý deň a tiež sa opakovať každý rok. Nová funkcia je zatiaľ v rámci prípravy no očakáva sa, že ju Google vypustí už v blízkej dobe.

Google Kalendár bude zobrazovať narodeninyZdroj: androidauthority.com
Google Kalendár bude zobrazovať narodeniny

Aj keď sa môže zdať, že pôjde o menej podstatnú funkciu, ktorú si ani riadne nevšimnete, bude môcť výrazne zvýšiť komfort používateľov. Zároveň však oproti štandardnej udalosti v kalendári ponúkne samostatný riadok, do ktorého si budete môcť zadať dátum narodenia oslávenca. Vďaka tomu už nezabudnete na žiadne okrúhle narodeniny či jubileá, ktoré sa vo vašej rodine či medzi známymi objavia.

Kalendár od Googlu vás teda upozorní na narodeniny automaticky a vy už nebudete musieť vytvárať štandardné udalosti v kalendári. Zároveň však aplikácia bude používateľov upozorňovať na to, aby novú funkciu využívali a zadali si do kalendára viacero narodenín blízkych.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.