Nástup dizajnu je pomerne rýchly, môže za to ale predpríprava v systéme Android 12.

Gmail by ste mali mať aktualizovaný a prispôsobenie ovládacích prvkov odpovedá práve novému dizajnovému ladeniu nazvaného ako Material You. Ako uviedol portál Phandroid, Keep bude ďalšia aplikácia. Mnohí už možno redizajn máte a ako je známe, nové verzie sú vydávané postupne. V našom prípade ešte musíme počkať, no objavili sa snímky toho, ako bude Google Keep vyzerať.

Nejde o nič prelomové alebo niečo, na čo by ste si museli zvykať. Prechod na nové prvky vám tento raz naozaj uľahčia prácu. Napríklad v prípade aplikácie na pošty vidíte predmet aj odosielateľa hrubším fontom.

V galérii nájdete snímky ďalších aplikácií od Googlu, ktoré dostanú nový vzhľad. Hlavnou pointou je zaoblenie a farebné prispôsobenie niektorých prvkov citlivých na vašu systémovú tému. Vyzerajú potom, ako by z nej priamo vychádzali. Vo svojej podstate ide len zjednotenie systémových prvkov. Otázkou bude, ktoré aplikácie budú tento príklad nasledovať.

Nie pre všetky bude nutné sa novému dizajnu vyslovene prispôsobovať a pri niektorých to môže byť na škodu. Z nášho pohľadu je prostredie a fonty odlišné po technickej aj vizuálnej stránke, no nenastane zmena rozloženia a množstvo obsahu, ktorý sa vám na displej zmestí. Čiže tohto sa obávať netreba.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.