Novinku je možné využívať na tabletoch a skladacích zariadeniach.

Google Keep je jednou z najobľúbenejších aplikácií na zaznamenávanie poznámok. Jej hlavnou devízou je jej prehľadné prostredie, jednoduché používanie a integrácia do ekosystému Google. Dobrou správou však je, že aplikácia neustále prechádza vývojom, aby bola používateľsky čo najprívetivejšia. Portál PhoneArena informuje, že Google sprístupnil ďalšiu praktickú funkciu, ktorú využijú majitelia Android tabletov a skladacích smartfónov. Nové možnosti aplikácie tak umožnia ešte lepšie využiť veľké displeje týchto zariadení.

Do aplikácie Google Keep sa práve teraz zavádza možnosť zobrazenia v dvoch oknách. Zdá sa však, že podpora tohto zobrazenia je zavádzaná na strane servera, pretože v redakcii sa nám ju nepodarilo aktivovať. Rovnaké zobrazenie vo viacerých oknách, pre tablety a skladacie zariadenia, je v systéme Android už dostupné aj pre aplikácie Google Tabuľky a Dokumenty, kde všetko funguje presne podľa očakávania.

Google Keep získava podporu zobrazenia vo viacerých oknáchZdroj: Google
Google Keep získava podporu zobrazenia vo viacerých oknách

Režim rozdelenej obrazovky Google Keep sa nám však na skladacom zariadení nepodarilo aktivovať, hoci sme mali z obchodu APK Mirror stiahnutú a nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie. Hlavnou výhodou zobrazenia v dvoch oknách je efektívne využívanie veľkých displejov výkonných skladacích zariadení alebo  tabletov, čím sa práca s údajmi, hoci z jednej aplikácie, stáva oveľa efektívnejšia. Novinka pomôže napríklad rýchlejšie prenášať položky, sledovať pokrok a ciele alebo len porovnávať poznámky.

S dostupnosťou na slovenskom trhu je to zatiaľ otázne, keďže v redakcii sa nám novinku nepodarilo spustiť. Je tak možné, že na Slovensko dorazí až o niekoľko dní.

Dostupnosť funkcie overíte nasledovne:

  • Otvorte Keep v podporovanom zariadení so systémom Android v režime s rozdelenou obrazovkou 
  • Zvýraznite poznámku / zoznam tak, že na ňu ťuknete a podržíte ju
  • Ťuknite na ponuku s tromi bodkami v pravom hornom rohu
  • Vyberte možnosť Otvoriť v ďalšom okne

Pokiaľ sa vám zobrazí možnosť zobrazenia v novom okne, tak novú funkciu už máte dostupnú. V opačnom prípade si jej princíp fungovania môžete pozrieť/vyskúšať v aplikáciách Google Tabuľky a Dokumenty, kde funguje rovnakým spôsobom.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.